perjantai 1. marraskuuta 2013

Pinkkejä norsuja ja punaisia marjoja: Delirium TremensTaustaa: Delirium Tremens on belgialaisen Huyghen panimon kuuluisin olut, josta on tehty monia erilaisia, eri tilanteisiin tarkoitettuja versioita. Delirium-tuoteperheeseen kuuluvat Tremensin lisäksi Delirium Nocturnum, Delirium Christmas ja Delirium Red. Juoppohulluutta tarkoittavan Delirium Tremensin symboli on vaaleanpunainen norsu, jonka tehtävä on kuvastaa alkoholista vieroittumiseen liittyviä harhakuvia ja hallusinaatioita. (Oikeastihan yleisimpiä delirium tremens-hallusinaatioita ovat kissat, koirat ja käärmeet, mutta toki pinkkien elefanttien näkeminen voittaa eksoottisuudessaan arkiset eläin-hallusinaatiot 6-0.) Delirium Tremens tarjoillaan tänään oikeaoppisesti pinkein elefantein koristellusta nimikkolasistaan Halloween-viikonloppuun sopivalla rekvisiitalla höystettynä.

Panimo: Brasserie familiale Huyghe
Olut: Delirium Tremens
Tyyli: Belgian Strong (Golden) Ale
Prosentit: 8,5 %
Katkeruus: 26 IBU

Tuoksu: Miellyttävän pehmyt tuoksu, jossa banaanisuutta, vehnäolutmaisuutta ja hiivaisuutta. Oikeassa kulmassa tuoksutellessa banaanisuuden alta pilkistää selvä punaisen viinimarjan kirpeänimelä tuoksu.

Ulkonäkö: Olut on sakean, suodattamattoman omenamehun värinen ja sen pohjalta pintaan nousee runsaasti pienten kuplien vanoja. Vaahto on korkea, kuohkea ja kimalteleva ja sitä katsellessa tulee mieleen kesäinen kumpupilvi.

Maku: Maultaan marjainen, kirsikkainen, mansikkainen ja vadelmainen olut taittuu hetkittäin metallisuuteen. Kermaiset, kinuskiset aallot ja marjaiset, mausteiset aallot vaihtelevat luoden pirskahtelevan kesäisen kokonaisvaikutelman. Onhan tässä toki myös aimo annos perinteisempää maltaisuutta, mutta hallitsevana mieleen painuu ihanan raikas, maukas ja kirpeä marjan maku. Lasissa lämmetessään muuttuu enemmän omenaiseksi ja päärynäiseksi säilyttäen kuitenkin yhä myös punaisten marjojen aromia.

Suutuntuma: Sulavalinjainen, sopivasti hapokas ja helposti juotava olut ei tee itsestään suurta numeroa. Kokonaisuudessaan kepeän pehmeä ja suunmukainen belgi.

Omat pisteeni Olutoppaassa:  37/50

Mihin tilanteeseen sopii? Palan halusta testata tätä mansikkapiirakan tai mansikkajuustokakun kanssa suloisena suvipäivänä piknikillä, kun auringon säteet lämmittävät selkää. Juoppohulluus toimisi varmasti myös siiderin korvikkeena, koska siinä on aito kesän maku ja tuoksu. Jännän lämmittävyytensä vuoksi tätä voisi harkita myös lumisen pakkaspäivän olutnautiskeluihin.

Lisätietoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti