maanantai 18. marraskuuta 2013

Mansikkanektaria Kanadanmaalta: Dieu du ciel! Rosée d’hibiscus

Taustaa: Kanadalainen Dieu du ciel! on Suomessa valitettavalla tavalla paitsioon jäänyt huippupanimo. Ratebeerin Best Brewers In The World 2013-listalla panimo ei aivan mahdu kymmenen parhaan joukkoon, sijoituksena on kuitenkin kunnioitettava kolmastoista sija heti Great Dividen takana. Panimo on kunnostautunut myös etikettitaiteen saralla – Dieu du ciel!-oluiden pulloja koristavat kiehtovan satumaiset kuvat. Tänään arvioin Rosée d’hibiscuksen, eli roosan Hibiskuksen, jonka etikettiä koristaa kukkaistyttö.

Panimo: Dieu du ciel!
Olut: Rosée d’hibiscus
Tyyli: Spice/Herb/Vegetable (Wheat Beer)
Prosentit: 5,9 %

Tuoksu: Belgityyppinen, vadelmainen, hiivainen ja makeahko tuoksu, joka taittuu pullapitkomaisen pehmeään viljaisuuteen.

Ulkonäkö: Runsas, suurikuplainen ja luonnonvalkoinen vaahto, joka hiipuu nopeasti ohuemmaksi. Oluen väri on mansikkamehua muistuttava, eli hyvin selvästi punertava.

Maku: Ensimmäinen mausta mieleen tuleva assosiaatio on mansikkakeitto tai vanhan ajan mansikkamehu. Todella marjainen ja kukkainen maku, jonka pohjalla on tasapainottavaa vehnäoluen banaanisuutta ja hiivaa. Hedelmistä maussa on mukana ainakin nektariinia ja granaattiomenaa. Belgihenkisyys nostaa päätään oluen keskivertoa suuremman happamuuden osalta. Erikoisesta mausta ei ihan heti ensikokeilulla saa täysin kiinni, mutta sen voi sanoa, että ei tämä ainakaan mikään perusvehnis ole.

Suutuntuma: Oluen suutuntuma on hyvin kevyt ja ilmava. Hiilihapot tuntuvat tiiviinä ja tasaisina, kun olutta tunnustelee suussa.

Omat pisteeni Olutoppaassa:  35/50

Mihin tilanteeseen sopii? Kuuluu erittäin kesäisten ja suhteellisen miedon makuisten oluiden sarjaan. Maultaan saattaisi sopia sekä belgiharrastajille että kuivemman siiderin ystävälle. Mansikanmakuista olutta olisi kiva kokeilla mansikkakakun, kinuskikakun, lime-juustokakun tai hedelmäisen salaatin kanssa.

Lisätietoja:
Rosée d’hibiscus Ratebeerissä:

Rosée d’hibiscus BeerAdvocatessa:

Rosée d’hibiscus Olutoppaassa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti