keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Copenhagen Beer Celebration Preview Part 3

Niille lukijoilleni, jotka eivät vielä ole Copenhagen Beer Celebration Preview-juttusarjaani tutustuneet: tarkoitukseni on kertoa kunkin vuoden 2014 Beer Celebrationiin osallistuvan panimon tarina lyhyesti sekä listata kultakin panimolta kaksi olutta, joiden eniten toivoisin tulevan tapahtumaan. Sarjan ensimmäisessä ja toisessa osassa kävin läpi Mikkellerin, To Ølin ja The Kernelin panimot. 
Nyt vuorossa ovat Alpha State ja Freigeist.

Alpha Staten tarina:
Alpha State on Lontoossa sijaitseva pienpanimo, joka perustettiin vuosien 2012 ja 2013 vaihteessa. Panimon perusti Jonathan Queally, joka työskenteli aikaisemmin Brodie'sin panimossa. Alpha Staten tunnettuja oluita ovat esimerkiksi APA Citronvand ja Dunkelweizen Neopolitan.

Haluaisin kokeilla Alpha Statelta:
Olut nro 1. Vengeance
Punaviinitynnyrissä kypsytetty karpaloinen ja mustaherukkainen 8-prosenttinen stout kuulostaa mielenkiintoiselta kokeiltavalta. Marjaisen makuisia stouteja ei ole tullut juurikaan maisteltua, joten tässä olisi mahdollisuus oppia uutta. Tämä voisi toimiessaan olla erittäin hyvä ja tasapainoinen, marjapiirakkaisen aromikas olutelämys.

Olut nro 2. Citronvand
Citronvandista on tullut yksi panimon suosituimmista oluista ja siksi uskon sen kertovan, millaista panimon olut parhaimmillaan voisi olla. Oluessa kiinnostavat myös sen vähäinen alkoholiprosentti - haluaisin tietää, miltä alle 4-prosenttinen Citra-humaloitu APA maistuu. Uskoisin tässä oluessa sitruunaisuuden korostuvan vielä enemmän kuin alkoholipitoisemmissa Citralla humaloiduissa oluissa.

Freigeistin tarina:
Freigeist Bierkultur on saksalainen mustalaispanimo. Panimoa pyörittävät Peter Esser ja Sebastian Sauer. Panimon tavoitteena on tehdä perinteisten oluttyylien pohjalta omanlaisiaan mielenkiintoisia ja uniikkeja versioita. Freigeistin tunnus on lasista hyökkäävä haamu.

Haluaisin kokeilla Freigeistilta:
Olut nro 1. Hoppeditz
Hoppeditz sisältää viittä eri mallasta ja viittä eri humalalajiketta. Tyylinä on Altbier. Saksalaisten oluiden tuntemukseni rajoittuu lähinnä vehnäolueen, mutta tätä alun perin düsseldorfilaista oluttyyliä olisi myös kiintoisaa kokeilla. Oluessa käytetyistä maltaista yksi on savumallas. Yleensä en ole savuisista oluista juurikaan tykännyt, mutta tälle voisin kuitenkin antaa mahdollisuuden.

Olut nro 2. Geisterzug Gose
Goselle osittain samat perustelut kuin Hoppeditzille, eli ennenkokematon oluttyyli kiinnostaa. Gose on erikoinen oluttyyli, johon kuuluviin oluisiin lisätään suolaa, korianteria ja maitohappoa keiton eri vaiheissa. Tämän sitruksiseksi Ratebeerissä kuvaillun oluen valmistuksessa on käytetty neulasia, mikä kiehtoo minua. On aika vaikea kuvitella, miltä tällainen olut voisi maistua ja juuri siksi se pitäisi itse kokea.

Lisätietoja:
Copenhagen Beer Celebration:

Alpha State Facebookissa:

Freigeist Ratebeerissä:

Alpha State Vengeance Ratebeerissä:

Alpha State Citronvand Ratebeerissä:

Freigeist Hoppeditz Ratebeerissä:

Freigeist / Bayerischer Bahnhof Geisterzug Gose Ratebeerissä:

Tietoa Altbier-oluttyylistä BeerAdvocatessa:

Tietoa Gose-oluttyylistä BeerAdvocatessa:

2 kommenttia:

  1. Kateeksi käy. Olisipa varaa lähteä itsekin. Tai olisihan sitä, muttei just tässä kuussa kun liput on myynnissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä noita perjantaiaamun lippuja vielä on ensi kuussakin myytävänä. Ainakaan ne eivät vielä näköjään ole ehtineet loppua.

      Poista