Sori Taproom aukesi maanantaina ja uuden olutravintolan toimintaa on käynnistelty
arkipäivinä hiljakseen lounaiden ja rauhallisten iltojen merkeissä. Kutsuvieraille
järjestettiin oma tilaisuutensa eilen osana avajaisviikkoa. Happening
oli 17-20, mutta valitettavasti pääsin paikalle vasta puoli 8 aikaan ja
missasin tarjoilut, jotka olivat kuulemma oikein hyvät. Ah ja voih. Onneksi sentään
ehdin maistaa joitakin ruokalistan antimia ja aistia hiukan vasta auenneen
ravintolan hieman hämyistä ja grilliruoan tuoksuista tunnelmaa. Pienehkö, mix and match -tyylisten pöytä- ja tuoliryhmien täyttämä ja
olutravintoloille tyypilliseen selkeän skandinaaviseen tapaan stailattu rafla
on brändätty Sori-pöydillä, -ikkunoilla ja olutlaseilla, joten kovin monelle ei
jääne epäselväksi kenen paikasta on kyse.
Brändäys näkyy jopa pöydissä |
On hienoa
nähdä, kuinka tosissaan Sori Taproomissa panostetaan sekä ruokaan että juomaan.
Ravintola vetää tiukkaa linjaa oluidensa tuoreuden suhteen: ravintola ei omien sanojensa mukaan ota
hanoihinsa yli 3 viikkoa vanhaa IPAa. Luvassa on kuitenkin myös kypsyneempää
kamaa esimerkiksi arvokkaasti ikääntyneiden sourien ystäville. Mikään
pääkaupunkikeskeinen paikka tämä Taproom ei ole, vaan oluita saapuu hanaan sangen
demokraattisesti Suomen eri kolkista. Esimerkiksi tulevaksi sunnuntaiksi hanaan
on tulossa tuore erä Sonnisaari Humalajaa.
Sorin oma lehdistökuva hanoista |
Hanojen määrä
on kunnioitettava: 24 vaihtoehtoa tarkoittaa, että paatuneempikin konkari
löytää itselleen yleensä jotakin uutta maisteltavaa. Osa oluista on talon omia
ja osa vierailevia tähtiä. Hanaoluista saa kolmea eri kokoa, jotka ovat full
(40 cl), standard (33 cl) ja taster (22 cl). Lisäksi hanatuotteista voi joko koostaa
maistelulautasen oman makunsa mukaan tai tilata Sorin hanatuotteita sisältävän
valmiin maistelusetin.
Pine and Needles ja Forever Young |
Dark Humor Club Hot Chocolate ja Conca d'Oro |
Itse
maistelin illan kuluessa neljää olutta, jotka olivat Sorin ja Del Ducaton
yhteistyö-sour Forever Young, Sorin ja Het Uiltjen yhteistyö- american strong
ale Pine and Needles sekä Sorin omat imperial stoutit Conca d'Oro ja Dark Humor
Club Hot Chocolate. Forever Young ja Pine and Needles olivat enemmän
jännä-osastoa, kun taas Conca d'Oro ja Hot Chocolate olivat laadukkaita ja
mauntäyteisiä nautiskeluoluita.
Forever
Youngin alkumaussa oli hiivaleipää ja sitruunaa, loppumaussa sipsimäistä rasvaa
ja tuoksussa popcornia. Souriksi aika erikoinen, hieman sekavakin olut, mutta
tavallaan aika hauska tuttavuus. Pine and Needles oli täyttä havua: kitkerää
katajanmarjaa, kuusenkerkkää ja pihkaa oli enemmän kuin tarpeeksi. Tietty
pistävä sivumaku ei oikein sopinut kuvaan. Harmi sinänsä, sillä oluessa oli
mielenkiintoinen pohja. Kiinnostavia oluita molemmat, mutta ehkä omaan makuuni jotenkin
vähän liian fragmentaarisia ja hajanaisia.
Conca d'Oro yllätti
nahkaisella tuoksullaan ja portviinimäisellä maullaan. Oluena tämä oli enemmän
tynnyrinmakuista, tammista osastoa, joka asettuu tyyliltään hyvin lähelle
tanniinista ja täyteläistä punaviiniä. Tämä on niitä oluita, joita haluaisi maistella kotona omassa rauhassa. Dark Humor Club Hot Chocolate oli tähän
mennessä maistamistani Dark Humoreista eniten omaan makuuni. Olutta ensimmäistä
kertaa siemaistessa suun täytti sellainen kaakaopavun ja -jauheen tulvahdus,
ettei paremmasta väliä. Maussa kaakaoisuus sulautui kahvisuuteen ja kokonaisuus
muuttui suklaakahvisen ja kaakaovoisen pehmeäksi ja suussasulavaksi. Oli kiva
maistaa ja vertailla samana iltana kahta varsin maukasta ja keskenään täysin
erilaista tumman osaston tuotetta.
Kasvisosaston syötäviä imperial stoutien kera |
Oluiden
lisäksi tilasin myös ruokaa, tarkemmin sanottuna nyhtökauraista härkäpapumuhennosta,
pimientos de padron -paahdettuja savupaprikoita, pikkelöityjä kasviksia ja
bataattiranskalaisia tsatsikilla. Meksikolaisvivahteinen tapaskokonaisuus oli
taidokkaasti tehty ja sopi kuin nappi silmään vahvan kaakaoisen Hot Chocolaten
kanssa. Sorin Taproomin ruokalista on monipuolinen ja itse tykkään, kun
perinteisen pubiruoan ohella tarjolla on myös korkealaatuisia tapaksia,
vegeruokaa ja jälkkäreitä. Menu tuntuu harkitummalta ja jotenkin "ravintolamaisemmalta" kuin tällaisissa paikoissa yleensä. Entuudestaan kattavan menun oheen on tulossa myöhemmin myös pizzalista, toivottavasti mukana olisi myös meheviä kasvis+buffalomozzarellapizzoja.
Menu osa 1 |
Menu osa 2 |
Ja vilaus jälkkäreistä |
Innostuin
nähdessäni menun vegevaihtoehdot, sillä yleensä olutrafloissa eivät vegaanit
tai vegetaristit pahemmin juhli. Kasvissyöjille tarjolla on Sorin Taproomissa tällä hetkellä nyhtökauraburgeria,
papumuhennosta, vuohenjuustosalaattia ja tapaksia, näistä vegaaninen vaihtoehto
on papumuhennos, jota voin lämpimästi suositella erityisesti mainitsemani Sorin
Dark Humor Club Hot Chocolate -imperial stoutin kaveriksi. Kuulemma
kasvisruokalistalle tulee vielä täydennyksiä, lisäksi suunnitteilla on teemaviikkoja,
kuten kasvisruokaviikko. Lienee sanomattakin selvää, että olin ihan fiiliksissä
näistä lupauksista.
Ensikokemus
Sori Taproomista oli varsin positiivinen. Viihtyisä olutravintola tuntui vähän
kuin toiselta kodilta ja varmasti tulen vierailemaan siellä usein jatkossakin. Tulevia
visiittejä helpottaa Taproomin keskeinen sijainti: Yliopiston metropysäkki
näkyy ravintolan ikkunasta ja asemalle kävelee Taproomista viidessä minuutissa. Espoolaiselle ihan jees.
Lisätietoja Sori Taproomista:
Päivittyvä olutmenu:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti