torstai 19. marraskuuta 2015

Testissä BrewDog Turku


Kävin viime viikonloppuna Turussa ja samalla tuli testattua pikaisesti myös vasta auennut BrewDog Turku. Tässä siis lyhyesti ensivaikutelmia baarista.

Ulkoa katsottuna BrewDogin baari katoaa kadun uumeniin. Vähintään kaksi kertaa saa katsella ympärilleen ennen kuin huomaa, että ai se onkin tässä. Piilopirttimäinen vaikutelma on aika erilainen kuin Helsingissä, jossa BrewDogin baarin erottaa jo kaukaa.

Turun BrewDogin hanavalikoima on runsas ja monipuolinen: 9 omaa hanaa ja sama määrä vierashanoja takaavat, että maisteltavaa löytyy joka lähtöön. Käyntini aikaan tarjolla oli esimerkiksi Põhjalan tummasuklaisen makoisa Taara Avita! ja Ballast Pointin rouhean trooppinen Sculpin sekä BrewDogin viimeaikaisista tuotteista kenties kiinnostavin olut #Mash Tag (2015). Pullovalikoimaan en tällä kertaa tutustunut, joten sen laatua ja laajuutta en osaa arvioida. Tyydyn tässä toteamaan epämääräisesti, että näkyvissä oli myös jonkin verran pullotuotteita. Hintataso on sama kuin Helsingin BrewDogissa, eli mikään halpa baari ei ole kyseessä, ainakaan Turun erikoisoluisiin keskittyneiden baarien keskimääräiseen hintatasoon verrattuna.

Baari on interiööriltään skandinaavisen pelkistetty ja enimmäkseen mustavalkoinen. Tilaa hallitsee suuri, Turku-aiheita tarinalliseen kuvastoon sekoittava seinämaalaus, jossa seikkailevat muun muassa mustekalat ja laivat. Mukavat penkit ja pitkät pöydät tekevät tilasta miellyttävän. Avoimen ja valoisan tuntuinen tila sopii omasta mielestäni parhaiten kaveriporukoiden kokoontumiseen, sillä yksityisiä piilopaikkoja, käpertymiskulmauksia tai suojaisia treffinurkkauksia ei juuri ole saatavilla. 

Olutporukan reittausmiljööksi tila on varsin sovelias, sillä kuvausvalosta tai isommallekin seurueelle sopivan pitkän pulinapöydän löytymisestä ei tarvitse murehtia. Uskoisin tilan sopivan erittäin hyvin myös erilaisiin maisteluihin (vink vink, maisteluita ei koskaan voi olla liikaa).

Itseäni kiinnostaa aina baarin ruokatarjonta, sillä pidempään iltaa istuessa ehtii useimmiten tulla nälkä. Ruokapuolella tarjolla on täytettyjä leipiä, joita en ehtinyt vielä kokeilemaan. Kolme makuvaihtoehtoa kuulostavat perinteiseltä ja toimivaksi todetulta baarimurkinalta.

Kokonaisuutena kivan oloinen paikka, jota voi suositella lämpimästi porukoiden illanviettoihin ja reittausiltoihin. Olutmaailmaan tutustumisen vastikään aloittaneelle BrewDog Turku on osuva kohde, sillä neuvoja oluen valintaan annetaan avokätisesti ja suosituksia mietitään nenän vartta pitkin katsomatta myös niille, jotka eivät vielä tiedä mitään oluesta. Lieveilmiönä BrewDogin baarien tyyppisissä muodikkaissa paikoissa on toki aina mahdollisten känniläisten läsnäolo, eli jos kärsit kovasti känniläisistä, suosittelen saapumaan paikalle mahdollisimman aikaisin. Tämä on matalan kynnyksen baari, johon on helppo tulla joko illan ainoana paikkana tai osana Turun baarikierrosta. Tarpeellinen lisä Turun olutkartalle!

Lisätietoja:

BrewDog Turku:
https://www.brewdog.com/bars/worldwide/turku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti