keskiviikko 17. joulukuuta 2014

BrewDog Helsinki Pre-Opening

Sitä odotettiin kuin kuuta nousevaa. Ensin baarin odotettiin avautuvan kesällä, sittemmin avajaisia kaavailtiin lokakuulle. Lopulta oikea avajaispäivä ilmaantui Facebookiin ensin arvoituksen muodossa ja hiukan myöhemmin yksiselitteisenä päivämäärän ja kellonajan yhdistelmänä. BrewDog Helsinki siis avataan yleisölle virallisesti tänään 17.12. Baari järjesti kuitenkin jo eilen 16.12. ennakkoavajaiset osakkeenomistajille ja muille kutsuvieraille. Tuopillisen Jouni ehti kyllä kirjoittaa ennakkoavajaisista melko tyhjentävästi ja huomattavasti paremman oloisella valokuvanlaadulla kuin mitä oma kännykkäkamerakuvilla koristeltu tekstini tulee sisältämään, mutta anyway, tässä tulee oma raporttini ensikosketuksesta tämän hetken puhutuimpaan helsinkiläiseen oluthipsteri-ilmiöön.

Tilaan astuessa BrewDog Helsinki tuntui melko pieneltä ja intiimiltä. Baari koostui baaritiskistä sekä muutamasta jännästi yhteen sommitellusta siivekkeestä, joiden välitilaan onnistuin pari kertaa jopa eksymään tilan pienuudesta huolimatta (suuntavaistoni on maailmankuulu surkeudestaan). Baaritiski oli tavallaan kaksiosainen ja jatkui baarin takaosaan. Istumapaikkoina oli vaihtelevia tuoli- ja pöytäryhmittymiä. Istumapaikkojen määrä oli omaan silmääni aika vähäinen ja siksi suurin osa väestä vietti ainakin osan illasta seisoma-asennossa.

Minäkin yritin kuvata sitä olutlistaa ja vieläpä näinkin hehkeällä kuvanlaadulla
Oluiden määrä listalla oli Suomen mittakaavassa suuri ja hanaolutvalikoima huomattavan laaja. Tarjolla olevat oluet ovat erittäin kiinnostavia ja kunnioitettavan kokoisen BrewDogin omien tuotteiden valikoiman ohella saatavilla on suuri määrä kotimaisia jännyyksiä. Hintatasoa ei voi sanoa kovin kohtuulliseksi, mutta en kyllä mitään oluiden alennusmyyntiä tältä paikalta osannut odottaakaan.

Hämärähkö baari oli koristeltu asiaankuuluvin koristeluin, kuten BrewDog-logoin ja erilaisin iskulausein. Koristelujen yleislinja oli jokseenkin fragmentaarinen, eli kansankielellä sanottuna baarissa vallitsi iloinen ja värikäs sekamelska. Tärkein BrewDog-sisustuselementti ja tunnelmanluoja panokoira Freyja viihdytti oluenystäviä omalla välittömällä ja totaalisen lungilla persoonallaan. Minut Freyja toivotti pian baariin saavuttuani tervetulleeksi nuolaisemalla sormeni puhtaaksi. Kertakaikkisen valloittava tapaus.

It's hard to be a brewdog
BrewDogin baarissa soi tunnelmaan saumattomasti sopiva rento rock ja pop. Oli siinä ja siinä, häiritsikö musiikin voimakkuus keskustelua, tämä riippunee kunkin keskustelijan kuulosta ja muista auditiivisten ärsykkeiden sietokykyyn liittyvistä asioista. Itse tykkäsin kyllä musiikista, mutta nautin toisaalta myös niistä hetkistä, kun se oli hetkellisesti pois päältä.

Paikalla olivat myös Tuopillisen Jouni ja Maku Brewingin Jussi, joiden kanssa juttelin. Makun tulevaisuuden kuvioista voin kiinnostuneille kertoa sen verran, että tiedossa on lähitulevaisuudessa muun muassa OlutHuoneisiin tuleva belgihiiva-IPA ja kaukaisemmassa tulevaisuudessa lähikahvilla höystetty tummanpuoleinen olut. Intoa panimolla sekä tuotteiden kehittelyyn että markkinointiin tuntuu riittävän lähes loputtomasti ja myös kansainvälistymiseen on kova palo. Toivotan Makulaisille onnea oleviin ja tuleviin oluttuotantoihin!

Vihreä haltiatar lasissa
Illan kiinnostavimman lasiini kaadetun oluen tittelin vie ehdottomasti Hiiden Vihreä Haltiatar, joka kantaa niinkin kummallista titteliä kuin absintti-saison. Itse hapanoluisiin tottuneena tykkäsin oluen marjaisen happamista tuoksuvivahteista. Myös hunajaisen makeat, simamaiset tuoksusävyt olivat mieleeni. Maku oli jännyyden aallonharjalla ratsastava ja mukavalla tavalla yllättävä kombo kirpeää greippiä, anista, mausteita, punaisia marjoja, hunajaa, kedon kukkasia ja yrttejä. Tämä ei taatusti uppoa kaikille, mutta kirpeän ja makean yhdistelmästä yleensä sekä jenkkityylisistä panimosimoista erityisesti tykkääville olut lie miellyttävä kokemus.

Lasinalusista löytyi luettavaa
Kokonaisuutena BrewDogin ennakkoavajaisista jäi suuhun pitkähkö, pehmeän maltainen, lempeästi humaloitu ja varsin miellyttävä jälkimaku. Varsinkin baarin hieman hiljentyessä tunnelma muodostui hillityksi hipsterihengailuksi, jonka aikana tunsin olevani viettämässä rauhallisen raukeaa iltaa kaverien kotibileissä Helsingin keskustassa sijaitsevan muotibaarin sijaan. Vain käpertymispaikka sohvankulmassa jäi puuttumaan.

Tiivistettynä siis: suosittelen. Mutta muistakaa varata itsellenne istumapaikka ajoissa, sillä parhaat paikat menevät nopeasti ja tämä baari tulee todennäköisesti olemaan äärimmäisen täynnä vähintäänkin seuraavat pari kuukautta.

Sylin täydeltä onnea ja menestystä BrewDog Helsingille ja oikein hauskaa iltaa teille, jotka tänään olette menossa katsastamaan baaria!

Lisätietoja:

BrewDog Helsinki Facebookissa:

2 kommenttia:

  1. Mainittakoon että tuo illan mielenkiintoisin olut on Jyväskyläläiselle Vihreä Haltiatar - ravintolalle pantu ja ks. ravintola tuli aikanaan kuuluisaksi kaupungin parhaasta absinttivalikoimastaan. Nyttemmin siitä on kehkeytynyt Jyväskylän paras olutravintola.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mielenkiintoisesta infosta! Absintille saisonissa on kuin onkin siis looginen selitys :)

      Poista