Sitä odotettiin kuin kuuta nousevaa. Ensin baarin odotettiin
avautuvan kesällä, sittemmin avajaisia kaavailtiin lokakuulle. Lopulta oikea
avajaispäivä ilmaantui Facebookiin ensin arvoituksen muodossa ja hiukan
myöhemmin yksiselitteisenä päivämäärän ja kellonajan yhdistelmänä. BrewDog
Helsinki siis avataan yleisölle virallisesti tänään 17.12. Baari järjesti
kuitenkin jo eilen 16.12. ennakkoavajaiset osakkeenomistajille ja muille kutsuvieraille.
Tuopillisen Jouni ehti kyllä kirjoittaa ennakkoavajaisista melko tyhjentävästi ja
huomattavasti paremman oloisella valokuvanlaadulla kuin mitä oma kännykkäkamerakuvilla koristeltu tekstini tulee
sisältämään, mutta anyway, tässä tulee oma raporttini ensikosketuksesta tämän
hetken puhutuimpaan helsinkiläiseen oluthipsteri-ilmiöön.
Tilaan astuessa BrewDog Helsinki tuntui melko pieneltä ja
intiimiltä. Baari koostui baaritiskistä sekä muutamasta jännästi yhteen sommitellusta
siivekkeestä, joiden välitilaan onnistuin pari kertaa jopa eksymään tilan
pienuudesta huolimatta (suuntavaistoni on maailmankuulu surkeudestaan). Baaritiski
oli tavallaan kaksiosainen ja jatkui baarin takaosaan. Istumapaikkoina oli
vaihtelevia tuoli- ja pöytäryhmittymiä. Istumapaikkojen määrä oli omaan
silmääni aika vähäinen ja siksi suurin osa väestä vietti ainakin osan illasta
seisoma-asennossa.
Minäkin yritin kuvata sitä olutlistaa ja vieläpä näinkin hehkeällä kuvanlaadulla |
Oluiden määrä listalla oli Suomen mittakaavassa suuri ja
hanaolutvalikoima huomattavan laaja. Tarjolla olevat oluet ovat erittäin
kiinnostavia ja kunnioitettavan kokoisen BrewDogin omien tuotteiden valikoiman
ohella saatavilla on suuri määrä kotimaisia jännyyksiä. Hintatasoa
ei voi sanoa kovin kohtuulliseksi, mutta en kyllä mitään oluiden alennusmyyntiä
tältä paikalta osannut odottaakaan.
Hämärähkö baari oli koristeltu asiaankuuluvin koristeluin,
kuten BrewDog-logoin ja erilaisin iskulausein. Koristelujen yleislinja oli
jokseenkin fragmentaarinen, eli kansankielellä sanottuna baarissa vallitsi
iloinen ja värikäs sekamelska. Tärkein BrewDog-sisustuselementti ja tunnelmanluoja
panokoira Freyja viihdytti oluenystäviä omalla välittömällä ja totaalisen
lungilla persoonallaan. Minut Freyja toivotti pian baariin saavuttuani
tervetulleeksi nuolaisemalla sormeni puhtaaksi. Kertakaikkisen valloittava
tapaus.
It's hard to be a brewdog |
BrewDogin baarissa soi tunnelmaan saumattomasti sopiva rento
rock ja pop. Oli siinä ja siinä, häiritsikö musiikin voimakkuus keskustelua,
tämä riippunee kunkin keskustelijan kuulosta ja muista auditiivisten
ärsykkeiden sietokykyyn liittyvistä asioista. Itse tykkäsin kyllä musiikista, mutta nautin toisaalta myös
niistä hetkistä, kun se oli hetkellisesti pois päältä.
Paikalla olivat myös Tuopillisen Jouni ja Maku Brewingin
Jussi, joiden kanssa juttelin. Makun tulevaisuuden kuvioista voin
kiinnostuneille kertoa sen verran, että tiedossa on lähitulevaisuudessa muun
muassa OlutHuoneisiin tuleva belgihiiva-IPA ja kaukaisemmassa tulevaisuudessa lähikahvilla höystetty tummanpuoleinen
olut. Intoa panimolla sekä tuotteiden kehittelyyn että markkinointiin tuntuu
riittävän lähes loputtomasti ja myös kansainvälistymiseen on kova palo.
Toivotan Makulaisille onnea oleviin ja tuleviin oluttuotantoihin!
Vihreä haltiatar lasissa |
Illan kiinnostavimman lasiini kaadetun oluen tittelin vie
ehdottomasti Hiiden Vihreä Haltiatar, joka kantaa niinkin kummallista
titteliä kuin absintti-saison. Itse hapanoluisiin tottuneena tykkäsin oluen
marjaisen happamista tuoksuvivahteista. Myös hunajaisen makeat, simamaiset
tuoksusävyt olivat mieleeni. Maku oli jännyyden aallonharjalla ratsastava ja
mukavalla tavalla yllättävä kombo kirpeää greippiä, anista, mausteita, punaisia
marjoja, hunajaa, kedon kukkasia ja yrttejä. Tämä ei taatusti uppoa kaikille,
mutta kirpeän ja makean yhdistelmästä yleensä sekä jenkkityylisistä panimosimoista
erityisesti tykkääville olut lie miellyttävä kokemus.
Lasinalusista löytyi luettavaa |
Kokonaisuutena BrewDogin ennakkoavajaisista jäi suuhun
pitkähkö, pehmeän maltainen, lempeästi humaloitu ja varsin miellyttävä
jälkimaku. Varsinkin baarin hieman hiljentyessä tunnelma muodostui hillityksi
hipsterihengailuksi, jonka aikana tunsin olevani viettämässä rauhallisen
raukeaa iltaa kaverien kotibileissä Helsingin keskustassa sijaitsevan muotibaarin
sijaan. Vain käpertymispaikka sohvankulmassa jäi puuttumaan.
Tiivistettynä siis: suosittelen. Mutta muistakaa varata
itsellenne istumapaikka ajoissa, sillä parhaat paikat menevät nopeasti ja tämä
baari tulee todennäköisesti olemaan äärimmäisen täynnä vähintäänkin seuraavat
pari kuukautta.
Sylin täydeltä onnea ja menestystä BrewDog
Helsingille ja oikein hauskaa iltaa teille, jotka tänään olette menossa katsastamaan baaria!
Lisätietoja:
BrewDog Helsinki Facebookissa:
Mainittakoon että tuo illan mielenkiintoisin olut on Jyväskyläläiselle Vihreä Haltiatar - ravintolalle pantu ja ks. ravintola tuli aikanaan kuuluisaksi kaupungin parhaasta absinttivalikoimastaan. Nyttemmin siitä on kehkeytynyt Jyväskylän paras olutravintola.
VastaaPoistaKiitos mielenkiintoisesta infosta! Absintille saisonissa on kuin onkin siis looginen selitys :)
Poista