tiistai 16. joulukuuta 2014

Lumenpehmeä sylikoira: BrewDog Santa Paws


Taustaa: Skotlantilaisen muotipanimon BrewDogin jouluolut Santa Paws kuuluu maitokauppa-jouluoluiden suhteelliseen suppeaan kategoriaan. Santa Pawsia sai kaupoista jo viime joulun aikaan, mutta silloin se ei ostoskärryyni tutkimattomista syistä päätynyt. Tällä kertaa päätin ottaa olutta tassusta kiinni ja nappasin arvioon yhden kappaleen Santa Pawsia.

Panimo: BrewDog
Olut: Santa Paws
Tyyli: Christmas Scotch Ale
Prosentit: 4,5 %
Katkeruus: ?

Tuoksu: Oluen tuoksu on paksun maltainen, hieman paahteinen, viljaleipäinen, ruislimppuinen ja makeahkon vaniljainen.

Ulkonäkö: Tumman kastanjanruskean oluen vaahto on hunajanruskea.

Maku: Maltainen ja paahdetun viljainen, joululimppua muistuttava maku on hallitseva, lisäksi maussa on mukana myös hiukan luumua, kaakaota, kastanjaa ja puuta. Joulumausteitakin mausta löytyy tarkemmin tutkailemalla, ainakin rusinan maku on tunnistettavissa. Mausteisuus on hallittua, eikä nouse liiaksi tapetille. Makukokonaisuus jää valitettavasti vähän vaisuksi.

Suutuntuma: Melko paksu, pehmeä ja keskitäyteläinen suutuntuma. Jännä suutuntuma näin miedoksi olueksi. Miellyttävä suutuntuma on mielestäni oluen parhaita puolia; näin pehmeänpyöreää suutuntumaa harvoin kohtaa maitokauppaoluita maistellessaan.

Omat pisteeni Olutoppaassa:  33/50

Mihin tilanteeseen sopii? Kesyhkö ja pehmeänpuoleinen Santa Paws voisi sopia esimerkiksi joulupöytään perinteisten tummien joululagerien vaihtoehdoksi tai jopa korvaajaksi. Oluessa on paljon samoja elementtejä kuin isojen panimojen jouluoluissa, mutta se on niitä laadukkaamman oloinen ja huomattavasti täyteläisempi. Varteenotettava ruokajuomavaihtoehto siisen. Yksinään tämä on ehkä hiukan orpo olut, koska maltainen aromi tuntuu suorastaan vaativan syötävää seurakseen.

Lisätietoja:

BrewDog Santa Paws Ratebeerissä:

BrewDog Santa Paws BeerAdvocatessa:

BrewDog Santa Paws Olutoppaassa:
http://olutopas.info/beers.php?olut=4853

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti