Alla on Sori Brewingin lähettämä tiedote Sori Taproomin aukeamisesta. Kiinnostava lisä Helsingin alati kasvavaan olutravintolatarjontaan ja vitsit, miten monta hanaa! Myös ruokapuoli vaikuttaisi olevan Taproomin porukalla hyvin hallussa.
Suosittujen
kalliolaisravintoloiden tiimi lyöttäytyy yhteen Sori Brewingin kanssa
ja avaa Helsinkiin Sori Taproomin. Ruokalista ottaa vaikutteita
amerikkalaista keittiöstä ja yhdistää ruuan taidokkaasti laadukkaiden
juomien kanssa. Hyvän ruuan lisäksi keskiössä on Sori Brewingin
olutfilosofia – Serious beer for not so serious people.
Puuhamiehinä
toimivat Kolmon3n ja Loung3 -ravintoloista tutuksi tulleet yrittäjät.
Ennen Kallion suosittuja paikkoja he ovat keränneet kokemusta muun
muassa Savoy, Kämp, Chez Dominique, A&S Ravintoloista sekä myös
kansainväliseltä kentältä. Kokenut tiimi on tarpeen, sillä Sori
Taproomin konseptia kaavaillaan avattavaksi myös muualle.
Kalliolaisravintoloiden tekijät Ryan Lumb, Santeri Harju, Juha-Matti
Seppänen ja Joni Utriainen tuovat osaamisensa niin keittiöön kuin
juomapuoleenkin. Ravintolapäällikkönä Sori Taproomissa aloittaa Juha
Laatikainen.
Tämä
taitava tiimi yhdistää amerikkalaisen keittiön parhaat puolet Sori
Brewingin Pyry Hurulan ja Heikki Uotilan näkymkseen hyvästä juomasta.
”Meidän mielestä hyvään taproomiin kuuluu vahvasti mukaan kovatasoinen
ruoka. Ruokalistamme on hyvin BBQ-vetoinen ja yhdistelee keittiön
näkemyksiä jenkkiklassikoista”, Ryan Lumb summaa. Viinin ystäviäkin
Taproom hemmottelee, ”Rakastamme kaikki myös hyviä viinejä, joten lista
on sen mukainen. Listalta löytyy loistavia viinejä Ekowinen
alkuviineistä ystävätilamme Candiallen viineihin, toimivia perusviinejä
unohtamatta”, sommelieriksi valmistuva Juha Laatikainen lataa.
Sori
Taproom tuo käsityöolutkulttuuria parhaimmillaan Helsingin ytimeen.
Sori Brewing vastaa ravintolan juomapuolesta ja lupaa vähintään 24
oluthanaa, joista noin puolet ovat Sorin tuotteita ja loput Sorin
valitsemia vaihtuvia vierashanoja. Ravintola tuo jatkossa saataville
paljon oluita, joita ei ole ollut ennen Suomessa. ”Sori Taproom ei
suinkaan ole olutravintola, olemme ruoka- ja juomakulttuurin
sulatusuuni. Panimomme kansainvälistyi nopeasti ja siinä mukana on
tullut näkemys siitä, mihin suuntaan Suomessa voisi kulttuuria viedä.
Nyt sanoista tekoihin ja käärimme hihat. Tämä on myös yksi omien
unelmien täyttymys, sillä parempaa tiimiä ei tämän ympärille keksisi”,
kertoo Sori Brewingin toinen perustaja Pyry Hurula.
Ravintola
avaa ovensa maanantaina 6.2. lounaalle ja tulee tarjoilemaan a’la carte
menun lisäksi arkisin lounaan klo 11-15 ja myöhemmin keväästä Taproom
tarjoilee myös brunssia. Sori Taproom on auki myöhään iltaan, joten
keittiö palvelee myös ilta-asiakkaita.
Sori Taproom sijaitsee Helsingin Kluuvissa osoitteessa Vuorikatu 16.
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt Pyry Hurula 0400-666697 pyry@soribrewing.com.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti