maanantai 25. marraskuuta 2013

Copenhagen Beer Celebration Preview Part 4

Tässä juttusarjassa esittelen vuoden 2014 Copenhagen Beer Celebrationiin osallistuvia panimoita sekä listaan kultakin panimolta kaksi olutta, joiden toivoisin tulevan tapahtumaan. Tällä kertaa vuorossa ovat Surly ja Westbrook.

Surlyn tarina:
Surlyn panimo on kotoisin Minneapolisista. Olutkärpänen puraisi tulevaa panimon omistajaa jo vuonna 1994, jolloin hän aloitti kotioluen panemisen. Oman panimon perustamisessa kesti pidempään – Surly Brewing perustettiin vuonna 2006. Minulle entuudestaan tuntematon Surly paketoi oluensa poikkeavaan tapaan suosien tölkkejä pullojen sijaan. Surly sijoittuu Ratebeerin Best Brewers In The World 2013-listalla sijalle 14.

Haluaisin kokeilla Surlylta:
Olut nro 1. Darkness
Darkness on tyyliltään Russian Imperial Stout. Alkoholiprosentteja oluessa on runsaahkot 9,6 ja IBUja rapsakat 85. Tästä Imperial Stoutista luulisi löytyvän ihan mukavasti sekä katkeruutta että täyteläisyyttä. Maun osalta uskoisin oluesta erottuvan ainakin perinteistä kahvisuutta ja suklaisuutta, panimo itse lupailee oluestaan löytyvän myös kirsikoiden, rusinoiden ja toffeen aromia.

Olut nro 2. Furious
Panimon parhaiten myyvä olut on 6,2-prosenttinen IPA. IBUja Furiousista löytyy 100 kipaletta, eli olut lie nimensä veroisesti ärhäkkä. Tekisi mieli testata ja selvittää IPA:n suosion taustatekijät.

Westbrookin tarina:
Westbrook Brewing sijaitsee Mount Pleasantissa Yhdysvalloissa. Panimon missio on panna mahdollisimman kiinnostavaa, juotavaa ja mahtavaa olutta. Westbrookissa into oluen panemiseen syntyy erilaisista kokeiluista ainesosien ja oluenpanoprosessin parissa.

Haluaisin kokeilla Westbrookilta:
Olut nro 1. One Claw Rye Pale Ale
Hauska sakseaan tarjoava saksiniekka oluen etiketissä iskee silmään välittömästi. Rapuolut One Claw on tyyliltään rukiilla terästetty APA. Rukiista American Pale Alea ei ole vielä tullut maistettua, joten siksikin tämä olut on kiinnostavimpien listalla.

Olut nro 2. Mexican Cake Imperial Stout
Meksikolainen synttärikakku on pantu panimon ensimmäisen syntymäpäivän kunniaksi. Mukana on monien mielenkiintoisten ainesosien lisäksi myös habanero-chiliä. Chili-stout-kokemukseni rajoittuvat toistaiseksi OlutExpoon, jossa maistoin varsin miellyttävää Viking Chili Stoutia. Tämä Mexican Cake on saanut Ratebeerissä huimat pisteet, joten uskoisin sen olevan kokeilemisen arvoinen.

Mikäli kiinnostuksesi osallistua CBC:hen heräsi, lippuja voi ostaa täältä. Perjantai-aamun sessioon mahtuu vielä väkeä.

Copenhagen Beer Celebration-sarjan edellisiin osiin pääset tästä:

Loppuun vielä Beer Celebrationiin osallistuvien panimoiden listan uusin versio:
1. Mikkeller
2. To Öl
3. The Kernel
4. Alpha state
5. Freigeist
6. Surly
7. Westbrook
8. Närke
9. Loverbeer
10. Three Floyds
11. Brewdog
12. Wakefield
13. Funky Buddha
14. Hoppin Frog
15. Sante Adairius
16. 7venth Sun
17. Baird
18. Peg's/Cycle
19. Alvinne
20. Kuhnhenn
21. Cigar City
22. Prairie
23. Firestone Walker
24. Evil Twin
25. Brodies
26. Buxton
27. Siren
28. Omnipollo
29. Stillwater
30. Crooked Stave
31. Xbeeriment
32. Lervig
33. De Molen
34. Amager
35. Way Beer
36. Green Flash
37. Jester King
38. Brekeriet

Lisätietoja:
Copenhagen Beer Celebration:

Surly Ratebeerissä:

Westbrook Ratebeerissä:

Surly Darkness Ratebeerissä:

Surly Furious Ratebeerissä:

Westbrook One Claw Ratebeerissä:

Westbrook Mexican Cake Ratebeerissä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti