torstai 3. huhtikuuta 2014

Copenhagen Beer Celebration Preview Part 18

Tässä juttusarjassa esittelen vuoden 2014 Copenhagen Beer Celebrationiin osallistuvia panimoita sekä listaan kultakin panimolta kaksi olutta, joiden toivoisin tulevan tapahtumaan. Juttusarja lähestyy jo loppuaan, mutta vielä on muutama panimo jäljellä. Tässä osassa mukana ovat Green Flash, Jester King ja Brekeriet.

Green Flashin tarina:
San Diegosta kotoisin oleva Green Flash on entisten pubin omistajien Mike ja Lisa Hinkleyn vuonna 2002 perustama panimo. Vuonna 2004 panimomestari Chuck Silva liittyi mukaan panimon tiimiin. Panimo on saanut nimensä rannikkoalueille ominaisesta Green flash-ilmiöstä, jossa auringonnousun- tai laskun aikaan osa auringon säteistä näyttäytyy eri värisenä. Useimmiten säteet ovat väriltään vihreitä. Tyylitelty kuva Green flash-ilmiöstä koristaa panimon olutpullojen etikettejä.

Haluaisin kokeilla Green Flashilta:
Olut nro 1. Rayon Vert
Rayon Vert on ranskaa ja tarkoittaa vihreä säde. Tyyliltään 7-prosenttinen Rayon Vert on belgityylinen Ale-olut. Oluessa voimakkaan humaloinnin ja Brettanomyces-hiivan kuvaillaan tukevan toisiaan. Tämän oluen osalta kiinnostavaa on, miten West Coast-panimo onnistuu hallitsemaan vahvan humaloinnin ja belgihiivan yhdistelmän. Parhaimmillaan tuloksesta voi odottaa raikasta, maukasta ja nautittavaa, heikoimmillaan tunkkaista ja ristiriitaista.

Olut nro 2. Double Stout
Double Stout on 8,8-prosenttinen olut, joka asettuu tyylipuolella jonnekin Stoutin ja Black Alen rajamaille. Mustaakin mustemman oluen panemiseen on haettu virikkeitä vanhan ajan oluista. Ratebeerissä Double Stout on saanut tymäkät pisteet: 99 yleisvaikutelmasta ja 100 tyylistä. Green Flashin tuotteiden osalta kokemukseni rajoittuu pitkälti voimakkaasti humaloituihin, vaaleisiin oluisiin. Siksikin tämä tummempi tuote kiinnostaa.

Jester Kingin tarina:
Jeff Stuffings ja Michael Steffing perustivat maatilapanimo Jester Kingin Texasin Austiniin vuonna 2010. Panimo panee oluensa perinteiseen maalaistyyliin käyttäen paikallista vettä ja hiivaa. Oluiden tynnyrikypsytys ja keinotekoisen hiilihapottamisen välttäminen ovat panimolle tärkeitä toimintatapoja. Panimo tuottaa maalaistyylisiä aleja kauniilla maatila-alueella.

Haluaisin kokeilla Jester Kingiltä:
Olut nro 1. Atrial Rubicite
Vadelmainen 5,8-prosenttinen Sour Ale on luotu lisäämällä vadelmia tynnyrissä pitkään kypsytettyyn Sour Aleen. Suodattamaton, pastöroimaton ja pullokäymisellä valmistettu olut on edustaa hyvin panimon luonnonmukaista linjaa. Tällainen olut pitäisi saada lasiin tuoreena.

Olut nro 2. Black Metal Farmhouse Imperial Stout
10,4-prosenttinen Black Metal Farmhouse Imperial Stout on yksi panimon tunnetuimmista tuotteista. Tältä oluelta odottaisin tuhtia ja täyteläisen suklaista, joskin myös kuivalla tavalla kahvista makukokemusta. Maalaishiivaa käyttäen pantu olut saanee myös hiivastaan kiintoisia ja persoonallisia vivahteita.

Brekerietin tarina:
Brekeriet on ruotsalainen kolmen veljeksen perustama panimo, jonka tarina alkoi olutmaahantuojana toimimisesta vuonna 2010. Vuonna 2012 Brekerietistä tuli käsityöläispanimo. Panimon intohimona on villihiivan käyttö ja kaikissa panimon oluissa käytetään Brettanomyces-hiivaa. Brekeriet toimii historiallisessa miljöössä Malmön liepeillä.

Haluaisin kokeilla Brekerietilta:
Olut nro 1. Vieille Saison
Vieille Saison, eli sananmukaisesti käännettynä Vanha Saison on vanhan ajan tyylinen olut, jota on kypsytetty tammitynnyreissä erilaisia mikro-organismeja käyttäen. Alkoholia oluessa on 4,5 prosenttia. Tynnyrikypsytyksen voisi kuvitella sopivan syventämään Saisonin makua ja luomaan siihen uusia vivahteita.

Olut nro 2. Cassis
5,2-prosenttinen mustaherukalla höystetty Sour Ale kuulostaa kiinnostavalta tuttavuudelta. Mustaherukan maku on vahva ja intensiivinen ja sen harmoninen yhteensovittaminen yhteen kirpeän oluen kanssa on haastava tehtävä. Olisi mielenkiintoista nähdä, miten naapurimaassa on tässä tehtävässä onnistuttu.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan CBC:hen, lippuja voi ostaa täältä. Perjantai-aamun sessioon mahtuu yhä väkeä.

Copenhagen Beer Celebration Preview-sarjan edellisen osan voit lukea tästä:

Uusin versio tapahtumaan osallistuvien panimojen listasta löytyy alapuolelta. Siihen on merkitty yliviivauksella tähän mennessä peruneet panimot ja niiden tilalle tulleet tulokkaat lisätty listan perään.
1. Mikkeller
2. To Öl
3. The Kernel
4. Alpha state
5. Freigeist
6. Surly
7. Westbrook
8. Närke
9. LoverBeer
10. Three Floyds
11. BrewDog
12. J. Wakefield
13. Funky Buddha
14. Hoppin Frog
15. Sante Adairius
16. 7venth Sun
17. Baird
18. Peg's/Cycle
19. Alvinne
20. Kuhnhenn
21. Cigar City
22. Prairie
23. Firestone Walker
24. Evil Twin
25. Brodies
26. Buxton
27. Siren
28. Omnipollo
29. Stillwater
30. Crooked Stave
31. Lervig
32. De Molen
33. Amager
34. Cervejaria Way Beer
35. Green Flash
36. Jester King
37. Brekeriet
38. Beavertown
39. Magic Rock
40. Off Color Brewing
41. Arizona Wilderness
42. B. Nektar Meadery
43. Boneyard Beer

Lisätietoja:
Copenhagen Beer Celebration:

Green Flash Ratebeerissä:

Jester King Ratebeerissä:

Brekeriet Ratebeerissä:

Green Flash Rayon Vert Ratebeerissä:

Green Flash Double Stout Ratebeerissä:

Jester King Atrial Rubicite Ratebeerissä:

Jester King Black Metal Farmhouse Imperial Stout Ratebeerissä:

Brekeriet Vieille Saison Ratebeerissä:

Brekeriet Cassis Ratebeerissä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti