tiistai 8. huhtikuuta 2014

Helsinki Beer Festival sijaisarvioijan silmin

Pitkästä aikaa tiedossa oli mittavamman luokan olutfestari. Odotin innolla Helsinki Beer Festival-viikonloppua ja liput molemmille tapahtumapäiville oli jo hankittuna. Sitten se tapahtui aivan yllättäen – onnistuin nappaamaan flunssan juuri festaria edeltäneenä yönä. En siis suureksi harmikseni päässyt mukaan tämän vuoden Helsinki Beer Festivalille. Halusin kuitenkin olla hengessä mukana, joten pyysin sijaisarvioijaa raportoimaan minulle tapahtuman parhaista oluista. Arviot tätä juttua varten teki siis henkilö, joka on vakituinen seuralaiseni erilaisissa oluttapahtumissa. Maisteltavana oli joukko ennenmaistamattomia oluita, joista sijaisarvioija valitsi omasta mielestään parhaat muutamassa kategoriassa. Sijaisarvioijalle jo entuudestaan tuttuja oluita ei tällä kertaa otettu mukaan maisteluun.

Pidemmittä puheitta, Best of Helsinki Beer Festival sijaisarvioijan silmin:

Sydämellinen Kiira perjantaina

Vaahtoava Kiira lauantaina
Paras Stout/Porter
Hiisi Kiira:
Jyväskyläläisen Hiisi-panimon 4,5-prosenttinen Kiira on kuohkeahkolla, hetken kestävällä vaahdolla varustettu syvän tummanruskea olut. Tuoksusta löytyy pihlajanmarjamaista kirpeyttä sekä häivähdys paahteisuutta ja maamaisuutta. Maultaan olut on pehmeän täyteläinen ja maukkaan tasapainoinen. Suutuntuma liukas ja vain miedosti hapokas. Laatuolut, jota ei uskoisi maitokauppavahvuiseksi. Pääsi ainoana oluena festareilla lasiin kahteen kertaan.


Malmgård Proto #4 lasissa perjantaina
Paras IPA:
Malmgård Proto #4:
6,9-prosenttinen Malmgårdin kokeellisten oluiden Proto-sarjan tuorein tulokas Proto #4 on tasapainoinen jenkkityylinen, vaalean kuparinvärinen IPA valkoisella, ohuehkolla vaahdolla. Hedelmäisyyden sijaan kallistuu enemmänkin havuiseen katkeruuteen ja greippiseen kirpeyteen.


Vicaris Tripelin viimeiset pisarat
Paras belgi
Vicaris Tripel:
Dilewynsin panimon Vicaris Tripel on 8,5-prosenttinen viljanvaalea Tripel, jonka maku ja tuoksu vastaavat oluen ulkonäköä. Leppeän viljaisen tuoksuinen ja makuinen, pehmeä olut, kuin viljapelto tyynenä kesäpäivänä. Olut muistuttaa Karmeliet Tripeliä, mutta on melkein sitäkin parempi. Maukas olut ehti mennä melkein kokonaan parempiin suihin ennen kuvan ottamista.Zundert Trappist ja vaahtokruunu
Paras hollantilainen
Zundert Trappist:
Uudehkon trappistipanimo Zundertin 8-prosenttisessa, punertavan kullan sävyisessä Zundert Trappistissa on kestävä, iso ja valkea vaahto. Mausta löytyy maltaisuutta ja hedelmäisyyttä, suutuntuma on hapokas. Tämä Tripel ei ole kovin perinteinen tyylilajinsa edustaja. Oluen humalainen katkeruus yllätti kuitenkin positiivisesti ja sai oluen painumaan mieleen.

Lisätietoja:
Helsinki Beer Festivalin tuotekuvaukset:

Hiisi Kiira Ratebeerissä:

Malmgård Proto #4 Ratebeerissä:

Vicaris Tripel Ratebeerissä:

Zundert Trappist Ratebeerissä:
http://www.ratebeer.com/beer/zundert-trappist/239959/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti