sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Reseptivihkosta poimittua: Vuohen salaattijuustosalaatti ja Chimay Tripel

Perinteisen vuohenjuustosalaatin tekeminen voi tuntua työläältä projektilta, sillä pannuun helposti kiinni palavan pehmeän juuston paistaminen on melkoinen taitolaji. Jos inhoat laillani vuohenjuuston paistamista, tässä resepti paistamatta valmiiseen, mutta silti herkulliseen, vuohenjuustosalaattiin. Reseptissä käytetään kiinteää Kolatun salaattijuustoa, jota on saatavilla isoista marketeista sekä muoviin pakattuna palana että kuutioina miedossa mausteliemessä.

Raikas vuohen salaattijuustosalaatti (3-4 isohkoa annosta)
Keskikokoinen Lollo Rosso-salaatti tai Mix-salaatti
Pieni paprika
3-4 Tomaattia
Pieni punasipuli tai 7-10 kevätsipulin varta
Saksanpähkinöitä reilu puoli pussia (40-50 g)
Kolatun tilan Wilhelmina-vuohen salaattijuustoa 150 g (pala tai kuutiot liemessä)
Viinirypäleitä noin puolikas terttu
Kurkkua reilu puolikas keskikokoinen kurkku
(Vesi- tai hunajamelonia fiiliksen mukaan, ei pakollinen)

Maustamiseen
1 tl mustapippuria
Balsamiviinietikkaa maun mukaan

Oheen
Tuoretta vaaleaa leipää, ainakin kauraleipä ja vaalea, tuore pääsiäislimppu todettu toimiviksi

Salaatin teko-ohje on yksinkertainen. Tiivistettynä ainekset vaan pilkotaan ja lätkitään kulhoon. Tässä kuitenkin ohje tarkemmalla tasolla: Huuhtele, revi ja kuivaa salaatti ja lisää se kulhoon. Huuhtele kasvikset ja rypäleet ja pilko ne suurehkoiksi paloiksi, lisää myös ne kulhoon salaatin päälle. Lopuksi lisää salaattijuusto ja meloni kuutioituna ja saksanpähkinät. Mausta salaatti mustapippurilla ja balsamiviinietikalla.

Olutsuositus: Lempeän viljainen Tripel, esimerkiksi Chimay Tripel luo vuohenjuuston kanssa ihanan kermaisen yhteismaun ja täydentää myös salaatissa käytettyjen kasvisten ominaismakuja.

4 kommenttia:

  1. Voin hyvin kuvitella, että tämä on maukasta juuri Chimayn valkoisen kanssa. Nautin juuri itse vuohenjuustoa ja saisonia, mikä nosti juhlan tuntua sekä juusto että saisoniin. Laiskuuttani salaatti jäi tekemättä.

    VastaaPoista
  2. Vuohenjuusto ja saison on myös kyllä hyvä yhdistelmä. Jostain syystä belgioluet ovat kyllä erityisen hyviä tuomaan juhlan tuntua ja varsinkin juuston kanssa ne pääsevät oikeuksiinsa.

    VastaaPoista
  3. Toimii varmasti. Meillä yleensä juustona käytetään soignonia, joka omaa ylivoimaisesti parhaat paisto-ominaisuudet. Ei tahmaa, vaan pitää muotonsa varsin mallikkaasti ja pannutettuna myös maut pehmenevät salaattiin sopiviksi :) Melko yleinen safka, toimii kyllä aina ja parhaimmillaan kyllä juuri belgien kanssa.

    Vuodentakainen taidonnäyte kuuskutosen kanssa: https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-9/267745_418967218200660_2764273_n.jpg

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, pitää kokeilla tuota soignonia. Tosi hyvännäköinen salaatti kyllä.

      Poista