tiistai 25. maaliskuuta 2014

Copenhagen Beer Celebration Preview Part 17

Tässä juttusarjassa esittelen vuoden 2014 Copenhagen Beer Celebrationiin osallistuvia panimoita sekä listaan kultakin panimolta kaksi olutta, joiden toivoisin tulevan tapahtumaan. Tässä osassa mukana ovat De Molen, Amager ja Cervejaria Way Beer.

De Molenin tarina:
De Molen on vanhassa myllyssä sijaitseva panimo, joka on saanut nimensä omalaatuisesta panimorakennuksestaan. De Molenin panimo sijaitsee läntisen Hollannin maaseudulla. Panimon yhteydessä toimivat ravintola ja tasting room. Pikkupanimon oluet ovat niittäneet suosiota ympäri maailmaa ja De Molen on valittu useasti Ratebeerin Top Brewers in The World-listalle.

Haluaisin kokeilla De Molenilta:
Olut nro 1. Hel & Verdoemenis (Hell & Damnation)
Hilpeästi nimetty Hel & Verdoemenis (Hell & Damnation) on 10-prosenttinen Russian Imperial Stout. Aiemmin maistamani De Molenin Rasputin oli mielenkiintoinen ja omaperäinen RIS, joten tämänkin oluen uskoisi olevan mieleenpainuva tapaus. Hel & Verdoemenis on lisäksi yksi panimon tunnetuimmista ja pidetyimmistä oluista, mikä viestii omalta osaltaan oluen laadusta.

Olut nro 2. Tsarina Esra Reserva
11-prosenttista Imperial Porteria Tsarina Esra Reservaa on luonnehdittu Ratebeerissä muun muassa viinimäiseksi, suklaiseksi, kahviseksi, lakritsiseksi ja kuivahedelmäiseksi. Olut kuulostaa erittäin herkulliselta. Parasta olisi, mikäli Köpikseen saataisiin tästä oluesta pidempään ikääntynyt versio, jossa maut olisivat ehtineet kehittyä syviksi ja intensiivisiksi.

Amagerin tarina:
Amager ehti harmittavasti edelleni tuopin mitalla, eli julkaisi jo omat tapahtumaan tulevat oluensa. Skippaan siis oluttoiveeni Amagerin osalta ja tyydyn esittelemään panimon lyhyesti. Amager on tanskalainen panimo, joka on nimetty Amagerin saaren mukaan. Panimon perustivat omasta panimosta jo pitkään unelmoineet ystävykset Morten Lundsbak ja Jacob Storm vuonna 2007. Amager Bryghusin perustaminen oli merkittävä hetki myös Amagerin saarelle, sillä saarella ei ollut ollut olutpanimotoimintaa sitten vuoden 1913.

Cervejaria Way Beerin tarina:
Brasilialainen Cervejaria Way Beer on pienpanimokentällä vielä melko tuntematon suuruus. Lagerien hallitsemasta Brasiliasta on kuitenkin alkanut nousemaan paljon lupaavia pienpanimoita, joista jokaisella on oma tyylinsä luoda oluita. Vuonna 2010 perustetun Way Beerin tyyli on vähitellen hahmottumassa ennakkoluulottomaksi sekä brasilialaisia ja amerikkalaisia tyylilajeja ja makuja yhdisteleväksi.

Haluaisin kokeilla Cervejaria Way Beerilta:
Olut nro 1. Amburana Lager
Amburana Lager ei ole mikään peruslager. Jo oluen alkoholiprosentit (9,6 %) kertovat, että tässä mennään kauas perinteisen lagerin rajojen ulkopuolelle. Lageria on kypsytetty brasilialaisen Amburana-puun lastuilla. Käsittelyn ansiosta oluen maun luvataan olevan hennosti tanniininen ja vaniljaisen pehmeä. On vaikea käsittää, miten yllä mainitun kaltaiset laatusanat voisivat sopia kuvaamaan lageria. Amburanan täytyy siis olla jotain aika spesiaalia.

Olut nro 2. Fruit Stout
Jep, hedelmästout. Hedelmästout tarkoittaa mitä tahansa stout-olutta, johon on erikseen lisätty hedelmän makua valmistusprosessin aikana. Kyseessä ei siis ole olut, johon hedelmän makua olisi tullut itsestään esimerkiksi hiivan tai humalan käytön myötä. Brasilialainen Fruit Stout kuulostaa houkuttelevalta, koska hedelmien laatu ja tuoreus ovat Brasiliassa korkealla tasolla. Lisäksi Fruit Stout on minulle kokonaan uusi tyylilaji, johon tutustuisin mielelläni.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan CBC:hen, lippuja voi ostaa täältä. Perjantai-aamun sessioon mahtuu yhä väkeä.

Copenhagen Beer Celebration Preview-sarjan edellisen osan voit lukea tästä:

Uusin versio tapahtumaan osallistuvien panimojen listasta löytyy alapuolelta. Siihen on merkitty yliviivauksella tähän mennessä peruneet panimot ja niiden tilalle tulleet tulokkaat lisätty listan perään.
1. Mikkeller
2. To Öl
3. The Kernel
4. Alpha state
5. Freigeist
6. Surly
7. Westbrook
8. Närke
9. LoverBeer
10. Three Floyds
11. BrewDog
12. J. Wakefield
13. Funky Buddha
14. Hoppin Frog
15. Sante Adairius
16. 7venth Sun
17. Baird
18. Peg's/Cycle
19. Alvinne
20. Kuhnhenn
21. Cigar City
22. Prairie
23. Firestone Walker
24. Evil Twin
25. Brodies
26. Buxton
27. Siren
28. Omnipollo
29. Stillwater
30. Crooked Stave
31. Lervig
32. De Molen
33. Amager
34. Cervejaria Way Beer
35. Green Flash
36. Jester King
37. Brekeriet
38. Beavertown
39. Magic Rock
40. Off Color Brewing
41. Arizona Wilderness
42. B. Nektar Meadery
43. Boneyard Beer

Lisätietoja:
Copenhagen Beer Celebration:

De Molen Ratebeerissä:

Amager Ratebeerissä:

Cervejaria Way Beer Ratebeerissä:

De Molen Hel & Verdoemenis (Hell & Damnation)Ratebeerissä:

De Molen Tsarina Esra Reserva Ratebeerissä:

Cervejaria Way Beer Amburana Lager Ratebeerissä:

Cervejaria Way Beer Fruit Stout Ratebeerissä:
http://www.ratebeer.com/beer/way-fruit-stout/212398/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti