torstai 6. maaliskuuta 2014

Copenhagen Beer Celebration Preview Part 13

Tässä juttusarjassa esittelen vuoden 2014 Copenhagen Beer Celebrationiin osallistuvia panimoita sekä listaan kultakin panimolta kaksi olutta, joiden toivoisin tulevan tapahtumaan. Tällä kertaa esittelen Evil Twinin ja Brodiesin.

Evil Twinin tarina:
Evil Twin Brewing, eli vapaasti suomennettuna Pahan Kaksosen Panimo, on saanut nimensä fiktiivisen kirjallisuuden ja myyttien parissa yleisen hyvän ja pahan kaksosen parivaljakon moraalitajultaan epäilyttävämmältä osapuolelta. Paha kaksonen on hyvän kaksosen fyysisesti samankaltainen, mutta moraalisesti päinvastainen ilmentymä, joka aiheuttaa ongelmia siellä, missä kulloinkin liikkuu. Evil Twinin perusti Mikkellerin Mikkelin kaksoisveli Jeppe Jarnit-Bjergsø vuonna 2010. Mustalaispanimo aloitti maailmanvalloituksensa Tanskasta, josta Jarnit-Bjergsø muutti Amerikkaan vuonna 2012 päästäkseen erikoisolutmaailman tapahtumien keskipisteeseen.

Haluaisin kokeilla Evil Twinilta:
Olut nro 1. Imperial Biscotti Break
11,5-prosenttinen, kehuttu Imperial Porter Imperial Biscotti Break on tähän asti onnistunut välttelemään minua. OlutExpossa sitä ei ollut tarjolla sinä ainoana päivänä, kun pääsin siellä käymään. Olisi kiva, jos Köpiksessä tätä kuuluisaa olutta olisi saatavilla juuri silloin, kun itse pääsen paikalle. Muun muassa suklaiseksi, kahviseksi ja rusinaiseksi kuvailtu olut on yksi niistä oluista, joiden saapumista festareille toivoisin kaikkein eniten.

Olut nro 2. Even More Jesus
Even More Jesus on 12-prosenttinen Imperial Stout, jonka pisteet sekä Ratebeerissä että BeerAdvocatessa ovat varsin kunnioitettavat. Pisteitä enemmän minua kiinnostaa kuitenkin oluen maku. Näkemieni kuvien ja lukemieni luonnehdintojen perusteella kyseessä on upean runsaalla, hehkuvan kuparisella vaahdolla varustettu, tummanruskea olut, jonka browniemainen, kuivahedelmäinen, humalasta potkua saava ja kahvinen maku nousee maallisen olutmaailman yläpuolelle. 

Brodiesin tarina:
Brodies on ns. uuden aallon lontoolainen panimo, joka syntyi vuonna 2008, kun Jamie ja Lizzie Brodie ostivat hylätyn panimon Itä-Lontoossa. Ensimmäinen panimon olut oli Brodies IPA. Pikkupanimo haluaa pysyä pienenä perheyrityksenä, eikä suunnittele vievänsä oluitaan ulkomaille muuten kuin muutamien ulkomaisten kutsutapahtumien ja festivaalien merkeissä.

Haluaisin kokeilla Brodiesilta:
Olut nro 1. Kiwi
Kiwi on mieto, 3,8-prosenttinen uusi-seelantilaisittain humaloitu Golden/Blond Ale. Oluen maun sanotaan muistuttavan humalointinsa ansiosta Sauvignon Blanc-rypäleen makua. Viinimäisyyden lisäksi Kiwiä kuvataan raikkaaksi ja hedelmäisesti humaloiduksi, tasapainoiseksi olueksi. Sopivasti rapean oluen ominaisuuksiin kuuluu myös hyvä juotavuus. Tämän oluen osalta tuoreus olisi erityisen keskeinen ominaisuus – toivotaan siis että festareilla olisi tarjolla tuoretta Kiwiä suoraan tynnyristä. En pahastuisi myöskään, mikäli CBC:hen tulisi Kiwin sijaan sen 6,5-prosenttinen lähisukulainen Kiwi IPA.

Olut nro 2. Dalston Black IPA
Australialaisen Galaxy-humalan kukkasilla koristeltu, sitruunainen ja passionhedelmäinen 7-prosenttinen Dalston Black IPA kuulostaa vähintäänkin runolliselta ja virittää makunystyrät odottamaan kiintoisaa kokemusta. Black IPA tyylilajina kiehtoo minua kovasti, koska parhaimmillaan Black IPAssa yhdistyvät ja toisiaan tukevat Imperial Stoutin tai Porterin sekä IPAn puoleensavetävimmät ominaisuudet – lakritsinen liukkaus, sitruksinen kirpakkuus, kahvinen aromi sekä havuinen katkeruus.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan CBC:hen, lippuja voi ostaa täältä. Perjantai-aamun sessioon mahtuu yhä väkeä. Jos sen sijaan olet jo onnellinen lipunomistaja, kannattaa käydä säännöllisesti kurkkimassa tapahtuman Facebook-sivuja ja Twitter-tiliä. Nyt alkaa pikkuhiljaa tippua konkreettisempaa tietoa tapahtuman menusta sekä oluiden että niiden seuraksi suunniteltujen ruokalajien osalta. Kiinnostavina kuriositeetteina ja festarifiiliksen herättelijöinä poimisin esiin ainakin Hopping Frogin hieman salaperäisesti sumennetun olutlistan sekä tapahtumaa varten kypsymässä olevat, varsin herkullisen näköiset Simcoe-juustot. Beer Celebrationia ja kevättä odotellessa…

Copenhagen Beer Celebration Preview-sarjan edellisen osan voit lukea tästä:

Peruutuksia ja uusia tulokkaita satelee jälleen: tällä kertaa perujana on Sante Adairius, jonka jättämälle paikalle on ilmoittautunut uutena B. Nektar Meadery. Uusin versio listasta löytyy alapuolelta. Siihen on merkitty yliviivauksella tähän mennessä peruneet panimot ja niiden tilalle tulleet tulokkaat lisätty listan perään.
1. Mikkeller
2. To Öl
3. The Kernel
4. Alpha state
5. Freigeist
6. Surly
7. Westbrook
8. Närke
9. LoverBeer
10. Three Floyds
11. BrewDog
12. J. Wakefield
13. Funky Buddha
14. Hoppin Frog
15. Sante Adairius
16. 7venth Sun
17. Baird
18. Peg's/Cycle
19. Alvinne
20. Kuhnhenn
21. Cigar City
22. Prairie
23. Firestone Walker
24. Evil Twin
25. Brodies
26. Buxton
27. Siren
28. Omnipollo
29. Stillwater
30. Crooked Stave
31. Lervig
32. De Molen
33. Amager
34. Cervejaria Way Beer
35. Green Flash
36. Jester King
37. Brekeriet
38. Beavertown
39. Magic Rock
40. Off Color Brewing
41. Arizona Wilderness
42. B. Nektar Meadery

Lisätietoja:
Copenhagen Beer Celebration:

Evil Twin Ratebeerissä:

Brodies Ratebeerissä:

Evil Twin Imperial Biscotti Break Ratebeerissä:

Evil Twin Even More Jesus Ratebeerissä:

Brodies Kiwi Ratebeerissä:

Brodies Dalston Black IPA Ratebeerissä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti