keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Copenhagen Beer Celebration Preview Part 15

Tässä juttusarjassa esittelen vuoden 2014 Copenhagen Beer Celebrationiin osallistuvia panimoita sekä listaan kultakin panimolta kaksi olutta, joiden toivoisin tulevan tapahtumaan. Tässä osassa mukana ovat Omnipollo ja Stillwater.

Omnipollon tarina:
Omnipollo on omien sivujensa mukaan vuonna 2011 perustettu tukholmalainen pienpanimo, joka toimii mustalaispanimoperiaatteella ja tekee yhteistyötä eri panimojen kanssa ympäri maailmaa. Panimon tavoitteena on, ei enempää, eikä vähempää kuin muuttaa ihmisten käsitys oluesta. Missiota toteuttavat panimon perustajat Henok Fendie ja Karl Grandin, joista ensin mainitulla on kotipanijan ja jälkimmäisenä mainitulla kuvittajan ja graafisen suunnittelijan tausta. Grandinin visuaalisen silmän vaikutuksen voi helposti havaita Omnipollon olutpullojen graafisista ja sarjakuvamaisista etiketeistä. Inspiraatiota uusiin oluisiin panimon perustajat hakevat muun muassa ulkomaanmatkoilta.

Haluaisin kokeilla Omnipollolta:
Olut nro 1. Nebuchadnezzar
Kotiolutreseptin pohjalta syntynyt Nebuchadnezzar on 8,5-prosenttinen Imperial/Double IPA. IPAn palkintohistoria on mittava ja se on myös saanut erinomaiset pisteet Ratebeerissä. Ennakkotietojen perusteella voisi kuvitella, että kyseessä on erinomainen olut, joka kertoo paljon myös Omnipollon panimon omasta tyylistä.

Olut nro 2. Leon
6,5-prosenttinen Leon on voimakkaasti kokonaisilla amerikkalaisilla humalakävyillä humaloitu ja belgialaisella shamppanjahiivalla höystetty belgi-ale. Ratebeerissä Leonin luvataan olevan maultaan sekä rikas että raikas. Yleensä belgityyliset oluet eivät ole kovinkaan aggressiivisesti humaloituja, joten minua kiinnostaa se, miten humaloinnin tuoma rapsakkuus ja belgityylille ominainen hiivainen aromi toimivat yhdessä.

Stillwaterin tarina:
Brian Strumken neljä vuotta sitten perustama olutyritys ja taidekollektiivi Stillwater sijaitsee Marylandin Baltimoressa. Ratebeerin Top 100 Brewers in the World-listalle neljänä vuonna peräkkäin päässyt panimo haluaa tehdä oluita omalla tavallaan. Itseoppinut Strumke saa inspiraatiota oluisiinsa muun muassa belgialaisista olutperinteistä. Stillwaterin oluille ominaisia piirteitä ovat kompleksisuus, hienostuneisuus ja kuiva loppumaku.

Haluaisin kokeilla Stillwaterilta:
Olut nro 1. Import Series Vol. 1 ’of Love and Regret’
Brian Strumke toivoi Stillwaterin Import-sarjan ensimmäisestä oluesta kevään ruumiillistumaa. Yhdessä Jef Goetelenin kanssa hän pani 7,2-prosenttisen oluen, jonka saksalaiseen ohra- ja vehnäpohjaan on lisätty humalan ohella keväisen kukkaniityn kasveja voikukkaa, kamomillaa, laventelia ja kanervaa. Oluen nimi on vähintään yhtä runollinen kuin sen valmistukseen käytettyjen ainesten luettelo. Tässä on sekä kauniin että hyvän kuuloinen yhdistelmä, jota olisi ilo päästä maistamaan.

Olut nro 2. Import Series Vol. 2 ’A Saison Darkly’
Tumman maltaan ja poltetun sokerin yhteispelistä syntyy 8-prosenttinen Black Ale A Saison Darkly. Oluen maustamisessa on käytetty ruusunmarjoja, hibicusta ja mystisen kuuloisen Schisandra-köynnöksen marjoja. Tuloksena lie tumma ja kukkaismarjaisen herkkä olut, kuin keijujen metsä keskiyön hetkellä.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan CBC:hen, lippuja voi ostaa täältä. Perjantai-aamun sessiossa on yhä vapaita paikkoja. Lippuja kaupitellaan silloin tällöin myös CBC:n Facebook-sivulla.

Copenhagen Beer Celebration Preview-sarjan edellisen osan voit lukea tästä:

Uusin versio tapahtumaan osallistuvien panimojen listasta löytyy alapuolelta. Siihen on merkitty yliviivauksella tähän mennessä peruneet panimot ja niiden tilalle tulleet tulokkaat lisätty listan perään.
1. Mikkeller
2. To Öl
3. The Kernel
4. Alpha state
5. Freigeist
6. Surly
7. Westbrook
8. Närke
9. LoverBeer
10. Three Floyds
11. BrewDog
12. J. Wakefield
13. Funky Buddha
14. Hoppin Frog
15. Sante Adairius
16. 7venth Sun
17. Baird
18. Peg's/Cycle
19. Alvinne
20. Kuhnhenn
21. Cigar City
22. Prairie
23. Firestone Walker
24. Evil Twin
25. Brodies
26. Buxton
27. Siren
28. Omnipollo
29. Stillwater
30. Crooked Stave
31. Lervig
32. De Molen
33. Amager
34. Cervejaria Way Beer
35. Green Flash
36. Jester King
37. Brekeriet
38. Beavertown
39. Magic Rock
40. Off Color Brewing
41. Arizona Wilderness
42. B. Nektar Meadery
43. Boneyard Beer

Lisätietoja:
Copenhagen Beer Celebration:

Omnipollo Ratebeerissä:

Omnipolloa käsittelevä verkkoartikkeli Cool Hunting-sivustolla:

Stillwater Ratebeerissä:

Stillwaterin Brian Strumken haastattelu The Washington Postin verkkolehdessä:

Omnipollo Nebuchadnezzar Ratebeerissä:

Omnipollo Leon Ratebeerissä:

Stillwater Import Series Vol. 1 ’of Love and Regret’ Ratebeerissä:

Stillwater Import Series Vol. 2 ’A Saison Darkly’ Ratebeerissä:
http://www.ratebeer.com/beer/stillwater-import-series-vol-2-a-saison-darkly/129705/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti