tiistai 21. tammikuuta 2014

Copenhagen Beer Celebration Preview Part 8

Tässä juttusarjassa esittelen vuoden 2014 Copenhagen Beer Celebrationiin osallistuvia panimoita sekä listaan kultakin panimolta kaksi olutta, joiden toivoisin tulevan tapahtumaan. Sarjan kahdeksannessa osassa esittelyvuorossa ovat Hopping Frog ja Sante Adairius.

Hopping Frogin tarina:
Hyppivä sammakko, eli Hopping Frog on pitkäsäärisen sammakon kuvallisilla etiketeillä ja makua täynnä olevilla oluilla olutharrastajaa ilahduttava panimo, jonka tuotteita löytyy silloin tällöin suomalaisten ravintoloiden pullo-olutvalikoimasta. Vuonna 2006 perustettu Hopping Frog sijaitsee Ohion Akronissa. Vuonna 2013 panimo sijoittui seitsemännelletoista sijalle Ratebeerin Best Brewers In The World-listalla.

Haluaisin kokeilla Hopping Frogilta:
Olut nro 1. Bodacious Black & Tan
Oluen, jonka luvataan yhdistävän Hopping to Heaven-IPAn ja BORIS Oatmeal Imperial Stoutin parhaat ominaisuudet, on pakko olla hyvä. Kaikissa maistamissani Hopping Frogin oluissa on ollut valtavasti makua ja luonnetta ja panimo hallitsee sekä tummasävyisen täyteläiset stoutit että rapean kirpakat, sitruunaa ja havua pursuavat IPAt. Odotukseni ovat siis syystäkin korkealla. Reilulla kädellä humaloiduksi ja lämpimän paahteiseksi kuvaillussa American Strong Alessa on prosentteja 7,6. 

Olut nro 2. Gangster Frog IPA
Kurnuttavan gangsterin koristama olutpullo saa suupielet kääntymään hymyyn heti ensinäkemällä. Oluen kuvauksen lukeminen ilahduttaa vielä enemmän. Humaloinnin sitruksisuuden lisäksi 7,5-prosenttisen IPAn luvataan pitävän sisällään kokoelman appelsiinin ja muiden trooppisten hedelmien monimuotoista runsautta. Olut kuulostaa minun tyyliseltäni IPAlta: ei liian päällekäyvältä tai aggressiiviselta, vaan herkullisen hedelmäiseltä ja sopivasti rapealta.

Sante Adairiuksen tarina:
Sante Adairiuksen panimo, eli koko nimeltään Sante Adairius Rustic Ales pitää majaansa Kalifornian Capitolassa. Panimon ohjenuorana on tuottaa rustiikkisia vanhan maailman oluita höystettynä länsirannikon twistillä. Panimo haluaa kyseenalaistaa oluttyylien rajat, mutta samalla panna oluita, joissa perinteinen luonne ja helppo juotavuus yhdistyvät. Sante Adairiuksen oluiden etiketit ovat huomionarvoisia – sarjakuvamaisia, värikkäitä ja omaperäisiä.

Haluaisin kokeilla Sante Adairiukselta:
Olut nro 1. West Ashley
Perinteinen saison kokee pinot noir-tynnyreissä aprikoosien kera kypsyessään vähittäisen muodonmuutoksen monisävyiseksi, aprikoosiseksi ja keskikirpeäksi olutpersoonaksi. 7,3-prosenttinen olut on Ratebeerissä asetettu Sour/Wild Alen kategoriaan. Aprikoosin maku on helposti hallitseva ja joskus tunkkainen, joten tässä oluessa tasapainon saavuttaminen eri elementtien välillä on tärkeää. Ratebeerin pisteiden (100 yleisvaikutelmasta ja 99 tyylistä) perusteella balanssi lie melko hyvin saavutettu.

Olut nro 2. Love’s Armor
Kahden kompleksisen, tynnyrikypsytetyn oluen 8,1-prosenttinen kombo tuo hieman erikoisesti yhteen tumman saisonin ja kirsikoilla maustetun ruisportterin. Jälleen olut, jonka mausta on vaikea sanoa mitään kovin tarkkaa etukäteen. Tässä oluessa minua kiinnostaa erityisesti, millaiseksi kokonaisuus lopulta muodostuu: onko kyseessä saisonin keveyttä säilyttänyt hapokas portteri kirsikkaisella twistillä vai enemmänkin marjaisen raikas ja hapokas saison tummilla ja täyteläisillä lisävivahteilla? Ratebeerissä tämäkin olut on sijoitettu Sour/Wild Alen kategoriaan.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan CBC:hen, lippuja voi ostaa täältä. Perjantai-aamun sessiossa on yhä tilaa.

Copenhagen Beer Celebration-sarjan edellisiin osiin pääset tästä:

Beer Celebrationiin osallistuvien panimoiden lista on muuttunut. Xbeeriment on kadonnut listalta ja Beavertown ja Magic Rock tulleet uusina mukaan. Enää yksi panimo uupuu. Tässä siis listan uusin versio:
1. Mikkeller
2. To Öl
3. The Kernel
4. Alpha state
5. Freigeist
6. Surly
7. Westbrook
8. Närke
9. LoverBeer
10. Three Floyds
11. BrewDog
12. J. Wakefield
13. Funky Buddha
14. Hoppin Frog
15. Sante Adairius
16. 7venth Sun
17. Baird
18. Peg's/Cycle
19. Alvinne
20. Kuhnhenn
21. Cigar City
22. Prairie
23. Firestone Walker
24. Evil Twin
25. Brodies
26. Buxton
27. Siren
28. Omnipollo
29. Stillwater
30. Crooked Stave
31. Lervig
32. De Molen
33. Amager
34. Cervejaria Way Beer
35. Green Flash
36. Jester King
37. Brekeriet
38. Beavertown
39. Magic Rock

Lisätietoja:
Copenhagen Beer Celebration:

Hopping Frog Ratebeerissä:

Sante Adairius Ratebeerissä:

Hopping Frog Bodacious Black & Tan Ratebeerissä:

Hopping Frog Gangster Frog Ratebeerissä:

Sante Adairius West Ashley Ratebeerissä:

Sante Adairius Love’s Armor Ratebeerissä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti