keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Copenhagen Beer Celebration Preview Part 7

Tässä juttusarjassa esittelen vuoden 2014 Copenhagen Beer Celebrationiin osallistuvia panimoita sekä listaan kultakin panimolta kaksi olutta, joiden toivoisin tulevan tapahtumaan. Tässä osassa vuorossa ovat kaksi nuorta amerikkalaista panimoa J. Wakefield Brewing (tunnettu myös nimellä Wakefield Brewing) ja Funky Buddha.

J. Wakefieldin tarina:
J. Wakefield Brewingin perusti Jonathan Wakefield, joka aloitti oluen panemisen kotinsa autotallissa vuonna 2007. Jonathan Wakefield haki menestyksekkäästi rahoitusta oman panimon perustamiseen verkossa crowdfunding-kampanjan avulla. J. Wakefieldin panimo maisteluhuoneineen ja olutpuutarhoineen aukeaa Floridan Wynwoodissa maaliskuussa 2014.

Haluaisin kokeilla J. Wakefieldilta:
Olut nro 1. DDT
DDT on Cycle Brewingin ja Jonathan Wakefieldin yhteistyöolut, joka edustaa Imperial Portereiden kategoriaa. Tynnyrikypsytettyyn olueen on lisätty maidosta ja sokerista valmistettua toffeeta tai kinuskia muistuttavaa dulce de lecheä, jolle en ainakaan itse tiedä suomenkielistä nimeä. Joka tapauksessa DDT lienee varsin pehmeäluonteinen olut, jonka mausta luulisi erottuvan ainakin kahvin, kerman ja toffeen aromeja. Oluen alkoholiprosentteja en onnistunut yrityksistä huolimatta kaivamaan esiin.

Olut nro 2. Salatado Limon
Jonathan Wakefieldin oluista erityisesti Berlinerit (matalan alkoholiprosentin Sour Beer-tyyliset vehnäoluet) ovat niittäneet suosiota Floridassa. Salatado Limon kuuluu Berlinereiden kategoriaan. Oluen kirpeys on saatu aikaan käyttämällä merisuolaa, limen lehtiä ja mehua. Olen elämäni aikana ehtinyt maistamaan vain yhtä Sour Alea, joten kokemukseni kirpeistä oluista on hyvin rajoittunut. Merisuolan, limen ja mehun yhdistelmä oluessa kuulostaa eksoottiselta ja kiehtovalta ja taatusti raikkaalta. Eräs olutbloggaaja on kuvaillut tämän oluen tuovan mieleen Margaritan, joka on yksi suosikkidrinkeistäni. Tämänkään oluen alkoholiprosentteja en löytänyt.

Funky Buddhan tarina:
Funky Buddha on J. Wakefieldin tavoin kotoisin Floridasta. Vuonna 2010 perustetun panimon tunnuslause on vapaasti suomennettuna: ”Suuria, rohkeita makuja luonnollisista raaka-aineista.” Panimo on panostanut hanahuoneeseensa, josta löytyy oluthanojen lisäksi erilaisia pelejä viihtymistä varten. Myös lapset ovat tervetulleita viettämään aikaa oluthuoneeseen perheensä seurassa. Jopa hyvin käyttäytyvät koirat pääsevät panimon piha- ja patioalueelle. Tällaisesta olutkeitaasta suomalainen harrastaja voi vain unelmoida…

Haluaisin kokeilla Funky Buddhalta:
Olut nro 1. Last Snow Porter
6,3-prosenttisen Viimeisen lumen Portterin panemisessa on käytetty valkosuklaata ja kookosta. Ratebeerissä tämä olut kuuluu täyden sadan pisteen oluisiin (yleisvaikutelmasta ja tyylistä kummastakin 100 pistettä). Erityisesti oluen suklaista, kahvista ja kookoksista tuoksua on kehuttu uskomattomaksi. En itse ole suurin kookoksen ystävä, mutta uskoisin, että tämä olut voisi muuttaa käsitykseni kookoksesta totaalisesti.

Olut nro 2. Don’t tell Reece
6,5-prosenttinen Maapähkinävoi-suklaa-Brown Ale kuulostaa vähintään yhtä herkulliselta kuin Last Snow Porter. Mistäköhän panimon väki edes keksii näin hyvän kuuloisia makuyhdistelmiä? En ole koskaan törmännyt olueeseen, joka tuoksuisi maapähkinävoille, mutta tämän luvataan tuoksuvan nimenomaan sille ja vieläpä erittäin voimakkaasti. Ja millainen on maku – Ratebeerin arvioiden mukaan hyvin tasapainoinen, vaniljainen, maltainen ja pähkinäsuklainen.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan CBC:hen, lippuja voi ostaa täältä. Perjantai-aamun sessioon mahtuu vielä väkeä.

Copenhagen Beer Celebration-sarjan edellisiin osiin pääset tästä:

Loppuun vielä Beer Celebrationiin osallistuvien panimoiden listan uusin versio:
1. Mikkeller
2. To Öl
3. The Kernel
4. Alpha state
5. Freigeist
6. Surly
7. Westbrook
8. Närke
9. LoverBeer
10. Three Floyds
11. BrewDog
12. J. Wakefield
13. Funky Buddha
14. Hoppin Frog
15. Sante Adairius
16. 7venth Sun
17. Baird
18. Peg's/Cycle
19. Alvinne
20. Kuhnhenn
21. Cigar City
22. Prairie
23. Firestone Walker
24. Evil Twin
25. Brodies
26. Buxton
27. Siren
28. Omnipollo
29. Stillwater
30. Crooked Stave
31. Xbeeriment
32. Lervig
33. De Molen
34. Amager
35. Way Beer
36. Green Flash
37. Jester King
38. Brekeriet

Lisätietoja:
Copenhagen Beer Celebration:

J. Wakefield Facebookissa:

Funky Buddha Ratebeerissä:

Cycle Brewing / J. Wakefield Brewing DDT Ratebeerissä:

J. Wakefield Brewing Salatado Limon arviossa Culinarypolitics's Blogissa:

Funky Buddha Last Snow Porter Ratebeerissä:

Funky Buddha Don’t tell Reece Ratebeerissä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti