maanantai 30. huhtikuuta 2018

Vapun linssisipsi- ja IPA-maistelu


Kauppoihin tuli tänä keväänä odotettu vaihtoehto tavallisille sipseille, kun Estrellan linssisipsit saapuivat markkinoille. Sipsiuutuus sai paljon hehkutusta ja monille linssin ja sipsien kombinaatio taisi olla jotain ennen kokematonta. Itselleni linssisipsit eivät kuitenkaan olleet ihan entuudestaan tuntematon ilmiö. Olin jo aiemmin löytänyt kaupan hyllyiltä samankaltaisen ja varsin mainion tuotteen toiselta merkiltä, erilaisia kasvispohjaisia sipsejä valmistavalta brittiläiseltä Eat Realilta.

Heti Estrellan linssisipseistä kuullessani ajattelin, että ne on ihan pakko saada vertailuun Eat Realin vastaavien kanssa asiaankuuluvalla oluella höystettynä. Ja mikäpä voisi olla osuvampi aika sipsien kaksintaistelulle kuin vappu? Juomaksi valitsin Ballast Pointin Fathom IPA:n, koska IPA on yksi parhaista sipsioluista ja suosikkipanimoni Ballast Pointin Fathom IPA nyt vaan sattui pistämään silmään Alkossa. Ruohoinen, sitruksinen ja raikas Fathom vaikutti passelilta oluelta myös linssisipsien aavistuksen herneeseen vivahtavaa ja tuhdihkon rasvaista makua ajatellen.

En löytänyt molempia sipsejä täsmälleen saman makuisina, joten valikoin itselleni mieluiset maut kummastakin.

Maistelun myötä toivotan hauskaa vappua!


Kommentit molemmista sipseistä sellaisenaan ja Ballast Pointin Fathom IPA:n kera

Estrella Kermaviili & sipuli

Estrella on tuonut kauppaan kahden makuisia linssisipsejä (Tilli & ruohosipuli ja Kermaviili & sipuli), joista vertailuun otin maun Kermaviili & sipuli.

Maku: Kermaviilin ja sipulin makuinen mausteseos dominoi ja linssin ominaismaku jää aika totaalisesti paitsioon. Sour cream & onion -mauste on kuitenkin ihana ja siksi näihin sipseihin tulee himo. Toisaalta maku alkaa ennen pitkää tökkiä, koska se on lopulta vähän yksipuolinen.

Suutuntuma: Sipsit narskahtavat suussa rapsakasti kuin perunalastut. Pointsit aidon sipsimäisestä suutuntumasta.

Linssipitoisuus: Sipseissä on linssijauhoja 38 prosenttia.

Ballast Point Fathom IPA + Estrella Kermaviili & sipuli
IPA sopii hyvin sipsien kanssa ja leikkaa tehokkaasti niiden rasvaisuutta. Fathomin ruohoiset aromit korostuvat tässä yhdistelmässä.

Eat Real Tomato & Basil

Myös Eat Realilla on valikoimissaan useampaa linssisipsi-makua, joista valitsin maun Tomato & Basil.

Maku: Eat Realin sipsien ensimaku muistuttaa hyvän pizzan pitkään haudutetun tomaattikastikkeen makua, joskin paljon miedompana versiona. Yrttisen tomaattisuuden alta paljastuu hento ja miellyttävä linssien maku.

Suutuntuma: Suutuntuma on jokseenkin samanlainen kuin Taffelin Hot Rodeissa, eli jotenkin ontommin rapsahtava.

Linssipitoisuus: Sipseissä on linssijauhoja 48 prosenttia.
Ballast Point Fathom IPA + Eat Real Tomato & Basil
Fathom peittää Eat Realin sipsien miedon maun aika tehokkaasti alleen. Kombosta erottuu kuitenkin jännää makeutta ja hedelmäisyyttä.

Loppufiilikset

Voin suositella molempia sipsejä. Estrellan sipsit ovat selvästi sipsimäisempiä, kun taas Eat Realin sipsit maistuvat jotenkin aidommille ja maku on tuoreempi. IPA:n kanssa Estrella vie voiton aika isolla marginaalilla, koska rasvainen perussipsi nyt vaan toimii ruohoisen IPA:n kanssa ihan suvereenisti. Eat Realin sipsien seuraksi saattaisi sopia paremmin esimerkiksi makeahko vehnäolut tai tripel.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti