lauantai 14. huhtikuuta 2018

Koko perheen pizzakalja: Nokian Keisari Pils

Taustaa: Nokian Panimolta on nähty viime vuosina melkoinen kavalkadi turvallisia ja tavallisia oluita, joissa kuitenkin on selvästi jotakin perusbulkkia laadukkaampaa. Oli mukava saada panimolta maisteltavaksi alkuvuoden uutuus-pils, sillä hyviä ja juotavia pilssejä ei voi olla koskaan liikaa. Panimon markkinointi suomalaiseen makuun sopivasta tuotteesta meni minun kohdallani ehkä hieman ohi maalin, sillä yleensä suomalaiseen makuun suunniteltu -luonnehdinta on osoittautunut kauniimmaksi kiertoilmaisuksi mauttomalle, tai pahimmillaan jopa rimaa hipoen kasaan kyhätylle, heikkotasoiselle tuotteelle. Yritin kuitenkin unohtaa markkinointisloganin ja keskittyä itse olueen.

Panimo: Nokian Panimo
Olut: Keisari Pils
Tyyli: Pils
Prosentit: 4,5 %

Tuoksu: Raikkaassa tuoksussa on sitruunaa, mallasta, sämpylää ja hiukan hiivapullaa.

Ulkonäkö: Meripihkan värisen oluen vaahto on muhkea, pienikuplainen ja valkoinen.

Maku: Alkumaussa on greippiä, persikkaa ja humalakäpyä, hento ja lyhyenläntä loppumaku puolestaan on yhdistelmä Marie-keksiä, mallasta ja kevyttä pahvisuutta. Kokonaisuutena melko miellyttävä maku, johon on onnistuttu ujuttamaan myös monista pilseiksi nimetyistä kotimaisista oluista puuttuva pilsille ominainen humalan henkäys.

Suutuntuma: Oluen suutuntuma on kevyehkö ja pehmeä.

Omat pisteeni Olutoppaassa:  31/50 (tuoksu 6, ulkonäkö 3, maku 7, suutuntuma 2, yleisvaikutelma 13)

Mihin tilanteeseen sopii? Keisari Pils on ihan kelpo perusolut, joka sopii napata hellepäivänä mukaan rantakassiin. Arvioimani olutyksilö pääsi testiin pakastepizzan kanssa ja yhdistelmä oli mainio. Helposti lähestyttävä pils maistui ainakin meillä koko perheelle, eli myös kuusikymppiset vanhempani tykkäsivät.

Lisätietoja:

Nokian Panimon Keisari Pils Olutoppaassa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti