tiistai 3. huhtikuuta 2018

Synttärisankarin herkullisin olutlahja: Prairie Birthday Bomb!


Taustaa: Birthday Bomb!:iksi nimetty synttäriversio oklahomalaisen Prairien erinomaisesta Bomb!:ista poikkeaa klassisesta esikuvastaan lähinnä suklaisuutensa ja toffeeseen taittuvan makeutensa osalta. Bomb! on myös aavistuksen tuhdimpi, kun taas tämä synttäri-pommi menee tuhtiudessaan lähemmäs perus-imperial stoutia. Pulloa koristaa kaikenkirjava synttäriseurue, jonka kokoonpanosta löytyy jos jonkinmoista otusta lupsakasta sammakosta jokseenkin sulaneeseen lumiukkoon.

Panimo: Prairie
Olut: Birthday Bomb!
Tyyli: Imperial stout
Prosentit: 13 %

Tuoksu: Maamaista ensituoksua seuraa mutakakkuinen, savupaprikainen ja kaakaoinen keskituoksu. Lopputuoksussa on paahdettua tummaa mallasta, lakritsaa ja vaniljaa. Miellyttävä, moniulotteinen tuoksu.

Ulkonäkö: Lähes mustan oluen vaahto on vaalea ja kaikessa ohuudessaan lähes olematon.

Maku: Maku on täynnä kaakaonibsejä, suklaakastiketta ja chilikaakaota tummalla suklaalla höystettynä. Loppumaun puolella mukaan tulee kakkumausteisuutta, taatelia ja makeaa maitosuklaata sekä herkullisuutta lisäävä hitunen vaniljaa ja kermakaramellia. Olut on korkeasta alkoholiprosentistaan huolimatta erittäin tasapainoinen ja sen maku on pehmeä, mutta vahva.

Suutuntuma: Suutuntuma on miellyttävän öljyinen ja melko täyteläinen.

Omat pisteeni Olutoppaassa: 43/50

Mihin tilanteeseen sopii? Synttäripäivän olut on mitä mainioin lahja tummista ja pikkuisen tulisista oluista tykkäävälle synttärisankarille. Tarjoillaan mieluiten hyvän tumman suklaan tai mutakakun kanssa.

Paljon onnea vielä kerran miehelleni Kimmolle :)

Lisätietoja:

Prairie Birthday Bomb! Olutoppaassa:

Prairie Birthady Bomb! Ratebeerissä:
https://www.ratebeer.com/beer/prairie-birthday-bomb/417396/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti