lauantai 14. huhtikuuta 2018

Banaanisen vehniksen ystäville: Laitilan Kukko Vehnä

Taustaa: Laitilan alkukevään uutuus Kukko Vehnä tuli minulle näytteenä jo jokunen aika sitten ja maistelin sen silloin, mutta nyt on aikaa kirjoitella itse arviotakin. Vehnäoluita tulee juotua nykyään yllättävänkin harvoin siihen nähden, että vielä kuutisen vuotta sitten olutta juodessani valintani oli aina sama vanha ja tuttu vehnis, mieluiten Paulanerin sellainen. Kauas on olutharrastus ehtinyt karata sitten noiden aikojen.

Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
Olut: Kukko Vehnä
Tyyli: Hefeweizen
Prosentit: 5,5 %

Tuoksu: Imelähkössä tuoksussa on ylikypsää banaania ja kakkumausteita, makeaa ja mietoa settiä siis.

Ulkonäkö: Vaalean meripihkan värisen oluen vaahto on valkea ja paksu, mutta hetkessä haihtuva.

Maku: Maun puolella ensimmäisenä esiin pukkaa persikkaa, banaania, pullaa - aika perus-vehnismakuja. Aprikoosinen häivähdyskin käväisee kielellä ennen vähän lannistavaa pahvista loppumakua. Maltaisuus on aika kevyttä. 

Suutuntuma: Suutuntuma on pehmeä ja kevyt. Aika flätti, hiilihapot tuntuvat olevan vähän kateissa.

Omat pisteeni Olutoppaassa:  30/50 (tuoksu 6, ulkonäkö 3, maku 6, suutuntuma 2, yleisvaikutelma 13)

Mihin tilanteeseen sopii? Kukko Vehnä sopii mainiosti yleisolueksi makeista ja voimakkaasti banaanisista vehnäoluista pitäville. Itse olisin kaivannut mukaan vielä lisää raikkautta, happamuutta ja ehkä pientä sitruksisuutta. PS. Nämä erikoisella avaustsydeemillä varustetut pullot ovat toisinaan aika hankalia avattavia, vedettävän korkin veto-osa (sille on varmaan joku hienompikin nimi) jää helposti käteen ainakin epämääräisellä tekniikalla kiskoessa. Toki korkki on Laitilalle tietynlainen tavaramerkki, mutta ehkä peruspullojakin voisi kokeilla.

Kiitos Laitilalle kivasta vehniksestä!

Lisätietoja:

Laitilan Kukko Vehnä Olutoppaassa:
https://olutopas.info/olut/5088/laitilan-kukko-vehna?tab=2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti