Tapahtumalasi ja esitteitä viime vuoden KBFstä |
Kesän olutfestarikeskittymän seuraava tapahtuma on Kymijoki
Beer Festival, joka starttaa perjantaina 7.8. Minulle KBF on vähän kuin
kotifestari, sillä äidin puoleinen sukuni on kotoisin Kouvolan suunnilta ja
mummuni asustaa yhä KBFn tapahtumapaikan suhteellisen välittömässä läheisyydessä. Nyt kolmatta kertaa
järjestettävä KBF on vähitellen laajentunut ja muuttunut kaksipäiväiseksi.
Vuoden
2014 kävijäennätyksestä viisastuneena järjestäjätiimi on laajentanut tapahtuma-aluetta
tänä vuonna entisestään, joten tiedossa on entistä isompi olutfestari. Tämän
vuoden uutuuksiin kuuluu myös kesäkiertue, jonka idea on tutustua ennakkoon kaikkiin
tapahtumaan tuleviin panimoihin. Kiertuevideoita voi katsella KBFnYoutube-kanavalta sitä mukaan, kun niitä sinne ilmaantuu.
Tässä vielä infopläjäys
tapahtumasta:
Mikä, missä, häh?
Kymijoki Beer Festival Kouvolan Korialla 7.8.-8.8.2015.
Suomen taatusti retroin ja maalaismaisin oluttapahtuma, vain lavatanssit
puuttuvat.
Oluttarjonta
Suomalaisista panimoista tapahtumaan saapumisensa ovat
varmistaneet Bryggeri Helsinki, Panimo Hiisi, Malmgårdin Panimo, Maku Brewing
ja Vakka-Suomen Panimo Osakeyhtiö. Panimoiden lukumäärä vastaa viimevuotista. Ulkomaisia
tuotteita tapahtumaan tuovat näillä näkymin Diamond Beverages ja Pikkulintu.
Maahantuojien lukumäärä kasvaa viimevuoden KBFstä, jossa mukana oli vain
Servaali. Ulkomaisen kattauksen voisi siis otaksua olevan viimevuotista
suurempi ja monipuolisempi. Tämän vuoden KBFssä on tarjolla sekä kotimaisia
että ulkomaisia käsityöläisoluita suhteellisen laajalla rintamalla. Helsingin
SOPPin, HBFn tai OlutExpon tasoista valikoiman laajuutta ei ole tietystikään
tiedossa, mutta kivan kokoinen jokaiselle jotakin-tyylinen kokonaisuus
kumminkin.
Poimintoja listalta
KBFn listasta julkaistiin tällä viikolla ensimmäinen versio,
josta puuttuu vielä osa tuotteista (ainakin Kaiku-baarin tuotteet puuttuvat
vielä). Nappasin listalta joitakin tärppejä maisteltavia etsiville.
Kotimaiset
Vakka-Suomen Panimo Year of
the Goat Ale (4,5%). Savumaltaista valmistettu, hunajalla maustettu
pintahiivaolut. Tämä jäi testaamatta SOPPissa. Monien bloggaajien listoilla
ollut ale ei välttämättä kuvauksensa perusteella vaikuta kaikkein varmimmin omaan makuuni sopivalta, sillä
savuoluiden suhteen nirsouteni hipoo pilviä. Mikäli Vuohen Vuosi onnistuu
välttämään imelyyden ja pekonisuuden karikot, se voisi kuitenkin olla hyvä perinteisen
suomalaisen kesän makuinen olut.
Malmgård Proto#8
(5,5%). Kesäisen raikas, vaalea ale, jossa pääroolin varastaa vahvan
hedelmäinen ja sitruksinen humalointi. Vielä maistamatta tämäkin, pääsee
väliolutlistan kärkisijoille.
Bryggeri Pils (4,5%). Aito
saksalaistyylinen lagerolut, joka on saanut ystäviä upean hedelmäisyytensä ja
voimakkaan humalointinsa ansiosta. Monen monta kertaa maisteltu olut on todella
maukas ja ihanan rapsakka suoraan hanasta napattuna. Suosittelen. Myös saman
panimon E.S.P.A on todella hyvää hanasta.
Bryggeri Supernova 2nd
edition (7,8%). Vaalea, sitrusarominen humalapommi, jonka uuden
version humalamix on kiinnostava ja antaa tälle tupla-IPAlle runsaan ja
mausteisen maun. Kuiva ja katkera jälkimaku kestää suussa pitkään. Unohtui
maistaa SOPPissa, nyt siis otettava maistelulistalle. Toistaiseksi tämä on
jakanut vahvasti mielipiteitä.
Harjun Kettu, Red Ale (4,5
%). Ameriikkalaisittain humaloitu, rukiinen ja pehmeän
maltainen olut. “Mä kiipeän katsomoon Harjun, tutut ystävät siellä nään".
Red Ale on tyylinä harvinaisempi ja varsinkin hyvät tämän tyylin edustajat ovat
aika harvassa. Siksi tämä ilmeisen uusi tuote pääsee listalleni.
Konttorirutto, Barley Wine
(9,4 %). Ruosniemen panimon kanssa pitkään hyväilty
runsaan tummasävyinen ja nautinnollinen olut. Yhä ja edelleen listalla. BW
tyylinä minulle mieluinen ja moniulotteinen, tämän ajattelin ottaa jakoon
sopivan rauhallisen hetken koittaessa. SOPPissa riittävän rauhallista hetkeä ei
tullut, vaan tulisiko Korialla?
Kansan Kaiku 2015, Saison
(4,5%). Kymijoki Beer Festivalin virallinen olut. Kaiku on aina
maistettava, varsinkin nyt, kun se sattuu olemaan tyyliltään saison. Tätä ei
kannata säästää loppuiltaan, sillä iltapäiväoluena kesäinen saison lie parhaimmillaan.
Beer
Hunter’s Mufloni Amarillo Black Ale (6,0%) - Beer Hunter's - Pori, Finland. Porilaisten tiski jäi harmillisesti itseltäni
vähälle huomiolle SOPPissa, nyt voisin jossain kohtaa korjata asian tällä kivan
tasapainoisella Black IPAlla.
Ulkomaiset
Founders
Breakfast Stout (8.3%) - Founders Brewing Co. - Michigan, USA. Tämä oluiden kaurapuuro ei baarien
hanaolutskenessä ei mitään ihan peruskauraa. KBFssä maukkaantäyteläistä Aamupala-stoutia
saa hanasta.
Founders Dark Penance (8.9%)
- Founders Brewing Co. - Michigan, USA. Pakollinen
ja ensisijainen maistettava. Herkullista Dark Penancea olen aiemminkin
maistanut, mutta eipä tätä herkkua liian usein tule vastaan. Imperial Black IPA
edustaa oman tyylinsä terävintä kärkeä, eikä vähiten railakkaanrapean
katkeruutensa ansiosta. Palate destroyer, jota ei ehkä voi suositella ihan
festarien ekaksi olueksi.
Buxton Rednik Stout (4.1%) – Buxton Brewery
Company Limited – Buxton, UK. Buxtonin ainokainen KBFssä on hyvin
valittu. Rednik Stoutia maistelin viimeksi Tampereella Konttorissa, jossa
tykästyin sen pehmeyteen, täyteläisyyteen ja kermaisuuteen. Kannattaa
todellakin kokeilla, tässä on prosentteihinsa nähden uskomattoman
täysipainoinen tuote.
BrewDog
Tokyo (16,5%) - BrewDog - Aberdeenshire, Scotland. Tokyo on jostain syystä vielä maistamatta,
katsotaan, korjaantuuko tilanne Korian maisemissa. Pullollinen tätä voi tosin
olla aika isosti liikaa, jotenka jakajia tarvitaan. Saa ilmoittautua
jakoporukkaan, vink vink.
Victory Golden Monkey (9.5%) - Victory Brewing Company - Pennsylvania,
USA. Abbey Tripel-tulkinta Amerikan maalta. Tyyli kiinnostaa, voisi olla hyvä
pehmentävä ja makuaistia virkistävä olut kaikkien katkerien ja tuhtien
tuotteiden välillä. Prossia on aika huikea määrä, joten tasapainopuoli epäilyttää
ennakkoon jonkin verran.
Mikkeller Crooked Moon Tattoo,
dIPA (9%) - Mikkeller - Copenhagen, Denmark. Vahva
vaihtoehto Double IPA-hetkeen. Keski-loppuillan palate destroyer-sarjalainen,
jonka nauttimisen jälkeen ei enää kannata kokeilla ainakaan kevyitä pale aleja
tai vetisiä lagereita.
Ruoka
KBFn ruokapuolesta vastaavat Street Gastro, Fisu &
Ranet, Lamykin's Cookhouse, Texas BBQ ja Ruisherkku. Näistä Texas BBQ ja
Ruisherkku olivat mukana myös viime vuonna. Texas BBQ tarjoaa savustusvaunussa
grillattua barbeque-lihaa ja Ruisherkku erilaisia ruispohjaisia naposteltavia.
Street Gastro, Lamykin’s Cookhouse ja Fisu & Ranet ovat minulle
entuudestaan tuntemattomia. Googletuksen perusteella Street Gastron erikoisalaa
ovat täytetyt leivät ja Fisu & Ranet on luonnollisesti Fish and Chips-koju.
Lamykin’s Cookhouse puolestaan tuo tapahtumaan ribsejä ja saslikia.
Liput
ennakkoliput tapahtumaan maksavat 8,50 per päivä ja 13,50
kaksi päivää (sisältäen toimitusmaksun 1,50) Tiketistä ostettuna ja myyntipisteistä ostettuna 7 euroa per päivä ja 12 euroa kaksi päivää. Kouvolan Sanomien, Kymen Sanomien ja Etelä-Saimaan kestotilaajan etukortilla ennakkolipuista saa myyntipisteissä 2 euron alennuksen. Portilta päivälipun hinta on 10 euroa ja kahden päivän lipun 20
euroa. Varsinkin kahden päivän lipun saa huomattavasti halvemmalla etukäteen
netistä tai Kouvolan seudun myyntipaikoista.
Tapahtuman
nimikko-olut
Kaiku. Tämän kesän Kaiku on Kansan Kaiku-niminen saison.
Katson maalaismaisemaa... |
Syitä matkata
Korialle vajaan viikon päästä
- Miljöö.
Festarin tapahtumapaikka ei ole laatikkoarkkitehtuuristaan surullisen kuuluisa
Kouvolan keskusta, vaan oikeasti kaunis, maalaismainen Korian miljöö.
Tanssilavamiljöön bonuksia ovat lukuisat vaihtelevat sopet sisällä ja ulkona
sekä Kymijoki-näköala. Väittäisin, että tämä miljöö voittaa monista SOPPeista
tutun ruuhkaisen kaupunkimiljöön kuusi-nolla ja sopii
myös huomattavasti paremmin rauhallisen maistelun tapahtumapaikaksi.
- Tunnelma. Tunnelma
on hyvin pitkälti rauhallinen ja kiva. Ruuhkaa muodostui ainakin viime vuonna
vasta loppuillasta.
- Sopivan kokoinen
valikoima kotimaisia oluita ja kiinnostavia, harvinaisiakin ulkomaisia oluita
hanassa. KBFssä on mukana myös joitakin kiinnostavia uutuuksia.
- Kaiku. KBFn nimikko-olutta
on aina mukava maistaa kotiympäristössään.
- Vesi :D Yllättävän
olennainen elementti oluttapahtumassa. Puhdasta vettä sai ainakin viime vuonna
KBFn sisätiloista ilmaiseksi ja ilman kummempia kommervenkkejä.
Lisätietoja:
Kymijoki Beer Festivalin verkkosivut
Yhden päivän ennakkolipun hinta on itseasiassa 7 € kpl :)
VastaaPoistaHalvimmillaan näyttäisi olevan 1pv 5€ ja 2pv 10€ jos hakee myyntipisteestä ja näyttää oikeanlaista etukorttia.
VastaaPoistaHalvimmillaan näyttäisi olevan 1pv 5€ ja 2pv 10€ jos hakee myyntipisteestä ja näyttää oikeanlaista etukorttia.
VastaaPoistaKiitos lisäyksistä, korjaan hinnat tekstiin.
VastaaPoistaLisäksi tapahtumapaikan ja Kouvolan Matkakeskuksen välillä kulkee ilmainen festaribussi.
VastaaPoista