torstai 19. joulukuuta 2013

Jouluolutta maitokaupasta: Pyynikki Jouluolut

Taustaa: Olutkaappini ovi raottuu taas ja vuorossa on seuraava jouluinen makuelämys. Tämänkertainen olut tulee jälleen Tampereen suunnalta. Pyynikin käsityöläispanimon Jouluolut on osa panimon juhlaoluiden sarjaa. Keittovaiheessa olueen on lisätty erilaisia mausteita tuomaan jouluista tuntua. Katsotaan, kuinka mausteinen tapaus olut on ja onnistuuko se herättämään joulumielen.

Panimo: Pyynikin käsityöläispanimo
Olut: Jouluolut
Tyyli: Aromatisoitu olut
Prosentit: 4,3 %

Tuoksu: Rusinaa, suklaata ja jouluisia mausteita, kuten neilikkaa ja kardemummaa nousee tuoksusta omaan nenääni päällimmäisinä. Melko makea tuoksu. Jo tuoksun kohdalla päästään jouluiseen tunnelmaan – uunista otetut piparit ja rusinainen saksalaistyylinen kuivakakku ehättävät nopeasti ajatuksiin.

Ulkonäkö: Syvän tummanruskea ja läpi katsottaessa hiukan punavivahteinen olut, jossa on ohut, vaalea vaahto.

Maku: Maussa on selvästi vähemmän makeutta kuin tuoksussa. Maussa lämmin leipäisyys ja mustapippurin mieleen tuova rapsakkuus yhdistyvät. Myös maussa on kardemummaa, joskin vähemmän kuin tuoksussa. Olut jättää jälkeensä maltaisen ja pehmeän jälkimaun.

Suutuntuma: Liukas ja suunmukainen suutuntuma. Tuntuman puolesta olut antaa kevyen yleiskuvan.

Omat pisteeni Olutoppaassa:  35/50

Mihin tilanteeseen sopii? Jotenkin tällaisen oluen kuvittelisi istuvan hyvin piparien tai Fazerin rusinaisen joulusuklaan seuraksi. Kinkun kumppanina en tätä ensimmäisenä kuitenkaan näkisi, vaan enemmänkin joulunajan nautiskeluoluena, jolle paras paikka on joulupuuron ja jouluaterian välissä. Jouluoluen etiketin kuvan sauna vihjaa, että kenties tätä voisi juoda joulusaunassakin.

Lisätietoja:
Pyynikki Jouluolut Ratebeerissä:

Pyynikki Jouluolut Olutoppaassa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti