keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Copenhagen Beer Celebration Preview Part 5

Tässä juttusarjassa esittelen vuoden 2014 Copenhagen Beer Celebrationiin osallistuvia panimoita sekä listaan kultakin panimolta kaksi olutta, joiden toivoisin tulevan tapahtumaan. Nyt esittelyvuorossa ovat Närke ja LoverBeer.

Närken tarina:
Närke, eli koko nimeltään Närke Kulturbryggeri on vuonna 2003 perustettu ruotsalainen panimo, jonka tunnuslauseena on ”Öl är konst!” Panimon oluttaiteilijat toteavat pyrkivänsä olemaan vaihtoehto olutteollisuuden mitäänsanomattomille peruslagereille. He haluavat levittää moninaisten oluiden ilosanomaa valmistamalla erityylisiä oluita laaja-alaisesti ja ennakkoluulottomalla asenteella. Kaikki Närken oluet ovat pastöroimattomia ja suodattamattomia käsityöläisoluita, jotka valmistetaan vanhoja perinteitä kunnioittaen, parhaita raaka-aineita käyttäen ja modernia oluen valmistustietoutta hyödyntäen.

Haluaisin kokeilla Närkeltä:
Olut nro 1. Black Golding Starkporter
Black Golding Starkporter on Baltic Porter, jossa on alkoholia 7,2 prosentin verran. Tämä portteri pääsee mukaan toivelistalleni osittain siitä yksinkertaisesta syystä, että olen viime aikoina alkanut kiinnostua ruotsalaisista porttereista. Ne ruotsalaiset portterit, joita olen toistaiseksi päässyt maistamaan, ovat olleet laadukkaita ja persoonallisia. Lisäksi oluesta lukemani arvioinnit Ratebeerin sivuilla lupaavat hyvää: oluen kerrotaan olevan selvästi kahvinen, suklainen ja karamelli-arominen, eli portteri minun makuuni.

Olut nro 2. CAmarillo
CAmarillo on single-hopped, eli sen humalointiin on käytetty pelkästään yhtä humalalajiketta, Amarilloa. Prosentteja tässä APA:ssa on hitusen maitokaupparajan ylittävät 5. Amarillo on mukavan kirpakka jenkkihumala, jonka maku miellyttää minua. Ehkä siksi tämä olut jäi mieleen kummittelemaan. Myös oluen etiketin kuvan voisi sanoa jäävän ihan kiitettävän hyvin mieleen, valitettavasti :D

LoverBeerin tarina:
Amore per la Buona Birra, eli rakkaudesta hyvään olueen. LoverBeer on italiaanopanimo, joka on rakentanut brändinsä universaalin ilmiön, rakkauden, ympärille. Panimon oluiden etikettejä koristavat keskiaikahenkiset kuvat. LoverBeerin panimon periaatteena on käyttää lähituottajien tuotteita, kuten luumuja ja rypäleitä omien oluidensa raaka-aineina. Olut, luumu ja rypäleet kuulostavat eksoottiselta yhdistelmältä omaan korvaani, mutta LoverBeerille tällaiset yhdistelmät ovat ilmeisesti arkipäivää.

Haluaisin kokeilla LoverBeerilta:
Olut nro 1. BeerBera
8-prosenttinen Sour/Wild Ale BeerBera on rypäleolut, eli olut, jonka valmistuksessa on käytetty rypälemehua. Onko kyseessä sitten enemmän terästetty rypälemehu vaiko olut, sitä en osaa sanoa. Joka tapauksessa tätä olisi kiinnostavaa maistaa.

Olut nro 2. BeerBrugna
6,2-prosenttinen BeerBrugna on oluena vähintään yhtä omalaatuinen kuin BeerBera, sillä erotuksella, että tähän Sour/Wild Aleen on käytetty rypäleiden sijaan luumuja. Luumuja italialaisena lähituotantona ja italialaista hienostuneen hapokasta ja kevyesti sitruksista olutta, tämä vaikuttaa hyvälle. Mikäli olut sattuisi olemaan vielä hiukkasen keksinen tai karamellinen, se saattaisi muistuttaa luumuisia jälkiruokia, jotka ovat yksi omista, harmillisen harvoin saatavilla olevista suosikkiherkuistani.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan CBC:hen, lippuja voi ostaa täältä. Perjantai-aamun sessioon mahtuu vielä väkeä.

Copenhagen Beer Celebration-sarjan edellisiin osiin pääset tästä:

Loppuun vielä Beer Celebrationiin osallistuvien panimoiden listan uusin versio:
1. Mikkeller
2. To Öl
3. The Kernel
4. Alpha state
5. Freigeist
6. Surly
7. Westbrook
8. Närke
9. LoverBeer
10. Three Floyds
11. Brewdog
12. Wakefield
13. Funky Buddha
14. Hoppin Frog
15. Sante Adairius
16. 7venth Sun
17. Baird
18. Peg's/Cycle
19. Alvinne
20. Kuhnhenn
21. Cigar City
22. Prairie
23. Firestone Walker
24. Evil Twin
25. Brodies
26. Buxton
27. Siren
28. Omnipollo
29. Stillwater
30. Crooked Stave
31. Xbeeriment
32. Lervig
33. De Molen
34. Amager
35. Way Beer
36. Green Flash
37. Jester King
38. Brekeriet

Lisätietoja:
Copenhagen Beer Celebration:

Närke Ratebeerissä:

LoverBeer Ratebeerissä:

Närke Black Golding Starkporter Ratebeerissä:

Närke CAmarillo Ratebeerissä:

LoverBeer BeerBera Ratebeerissä:

LoverBeer BeerBrugna Ratebeerissä:

1 kommentti:

  1. Hauska lukea näitä ennakoita, uskomaton tarjonta taas luvassa köpiksessä. Täälläkin odotellaan jo vesi kielellä toukokuuta!

    VastaaPoista