sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Alkon jouluiset osa 3: Ridgeway Criminally Bad Elf

Taustaa: Englantilaisen Ridgewayn panimon perusti Brakspearin panimon entinen panimomestari Peter Scholey vuonna 2003. Panimo on siis ehtinyt mukavaan kymmenen vuoden ikään. Tänään maistelussa on Ridgewayn joulu-Barley Wine Criminally Bad Elf, joka on jakanut suomalaisten erikoisolutharrastajien mielipiteet kahteen leiriin. Criminally Bad Elfiä vieroksuvat kuvailevat olutta häiritsevän alkoholiseksi viinamäen tontun juomaksi. Suopeammat arvioijat näkevät oluen eri elementtien tasapainottavan toisiaan osuvasti. Kumpaan leiriin itse liityn, se selvinnee tämän maistelun myötä.

Panimo: Ridgeway
Olut: Criminally Bad Elf
Tyyli: Barley Wine (erikoinen sellainen)
Prosentit: 10,5 %
Kantavierre: 22,2 °P
Katkeruus: 28,2 IBU
Väri: 31,3 EBC

Tuoksu: Tuoksu on vahvasti punssinen ja jossain määrin ylikypsän omenan tuoksua muistuttava. Tämä olut kuuluu ihan jollekin muulle kuin oluelle tuoksuvien oluiden sarjaan.

Ulkonäkö: Vaalean kuparinen olut, jonka vaahto on kermanvaalea, ohut ja pitsinen.

Maku: Maku on parempi kuin tuoksu, hunajainen, runsaan päärynäinen, pikkuisen persikkainen ja aavistuksen kermainen. Periaatteessa tästä voisi tykätäkin. Harmillisesti viinaisuus nousee kuitenkin sotkemaan palettia ja peittämään muut maut. Olut ei ole viinaisen ja imelähkön luonteensa vuoksi ihan omaan makuuni, mutta saattaisi löytää kannattajia joidenkin väkevien, esim. calvadoksen ja punssin, ystävien joukosta.

Suutuntuma: Suutuntuma on tämän oluen parhaita puolia: pirskahteleva ja hapokas sekä sopivasti liukas suutuntuma tekee muuten hiukka kulahtaneen oloisesta oluesta virkeämmän.

Omat pisteeni Olutoppaassa:  29/50

Mihin tilanteeseen sopii? Talvisiin iltoihin erittäin tanakan oluen ystäville. Tämä olut ei sovi kaikille, mutta ainakin se on varmasti persoonallinen ja mieleenpainuva kokemus. Itse en kyllä taida ostaa ihan heti uudestaan.

Lisätietoja:
Ridgeway Criminally Bad Elf Ratebeerissä:

Ridgeway Criminally Bad Elf BeerAdvocatessa:

Ridgeway Criminally Bad Elf Olutoppaassa:
http://olutopas.info/olut/625/ridgeway-criminally-bad-elf

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti