torstai 24. lokakuuta 2013

Talvipäivien makeuttaja: Brooklyn Winter Ale


Taustaa: Brooklyn Winter Ale on Brooklynin panimon skottityylinen talvi-ale. Brooklynin panimon Black Chocolate Stout on yksi suosikeistani, joten odotin tältä oluelta vähintäänkin kohtuullista suoritusta. Winter aleen ei ole lisätty mausteita ja sen maku syntyykin maltaiden, hiivan ja humaloinnin yhteispelin tuloksena.

Panimo: Brooklyn
Olut: Brooklyn Winter Ale
Tyyli: Scotch ale
Prosentit: 6,1 %
Kantavierre: 16,5 °P
Katkeruus: 25 IBU

Tuoksu: Tanakan maltainen, multainen ja hieman tunkkainen, suklaisen täyteläinen tuoksu

Ulkonäkö: Tumman punaruskea olut, jossa kupliva, paksuhko, vaaleanruskea, pitsisen tiheä vaahto

Maku: Maltaisen ja hiivaisen imelä maku, jossa havaittavissa ainakin kuivattujen hedelmien, kuten rusinan ja kuivatun luumun aromia sekä kuivakakkumaista makeutta ja toffeista karamellisuutta. Loppumaku on paahtuneen viljainen. Yllättävän helposti juotava olut, joka jättää kielelle makean maun pitkäksi aikaa. Imelyyttä on tässä oluessa minulle hiukan liikaa.

Suutuntuma: Jokseenkin hapokas ja kuiva suutuntuma pyrkii tasapainottamaan oluen imelään päin taipuvaista makuprofiilia. Hapokas kuivuus kuitenkin karkaa kieleltä äkkiä ja jäljelle jää etupäässä tahmeaa makeutta.

Omat pisteeni Olutoppaassa:  33/50

Mihin tilanteeseen sopii? Olut on kuin tehty talvisen päivän lämmikkeeksi herkkusuulle, joka rakastaa makeita ja helposti juotavia oluita. Voisin kuvitella tällaisen oluen maistuvan myös makeiden liköörien ystävälle. Winter Alea voisi nauttia vaikkapa kuivakakun tai konvehtien kaverina, panimo itse suosittelee olutta myös patojen ja jouluruokien seuraksi.

Lisätietoja
Olut Olutoppaassa: http://olutopas.info/olut/2489/brooklyn-winter-ale            

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti