tiistai 22. lokakuuta 2013

Kuka mitä häh?

Tyttö ja tuoppi on erikoisoluisiin tykästyneen nuoren naisen olutblogi. Sellainen blogi, jossa oluita ja niihin liittyviä ilmiöitä analysoidaan ja arvioidaan laidasta laitaan. Bloginpitäjä harrastaa suhteellisen sivistynyttä oluen ja hyvän ruoan maistelua sekä omalaatuisia analyysejä.

Tämän blogin taustalla on kehityspolkuni oluiden välttelijästä erikoisolutaddiktiksi. Polun lähtöpisteessä kuvittelin kaikkien oluiden maistuvan ummehtuneelle kissanpissalle, enkä ollut koskaan kuullutkaan eri oluttyypeistä. Tutustuttuani oikeisiin oluisiin huomasin, että olut ja suomalainen peruskalja ovat kaksi eri asiaa. Pääsin osaksi kulttuuria, jota en tiennyt olevan olemassakaan.

Suomalainen maisteluun ja nautiskeluun perustuva erikoisolutkulttuuri on harvinainen poikkeus maassa, jossa oluen juominen ymmärretään perinteisesti teollisesti tuotetun kaljan mahdollisimman nopeana siirtymänä pullosta vatsalaukkuun, siis kansankielellä ryyppäämisenä tai kännäämisenä. Itse arvostan oluessa sen makua, en sen alkoholipitoisuutta, ja erikoisoluiden maailmassa makuja riittää onneksi kokeiltavaksi kahvista karviaismarjoihin. Tässä blogissa ylevä tavoitteeni on käsitellä erilaisia oluita mitään oluttyyppiä kaihtamatta. En halua kuitenkaan rajata blogiani pelkäksi reittausblogiksi, koska minua kiinnostaa myös oluiden ympärillä kuohuva kulttuuri.

Oma olutmakuni näyttää lyhyesti sanottuna tältä:
- suosikkiolut: Traquair Jacobite Ale
- suosikkioluttyypit: stout, imperial stout ja porter
- lempihumalalajike: Citra

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti