perjantai 2. lokakuuta 2015

Humalainen susi olohuoneessa: Hiisi Humulus Lupus

Taustaa: Valikoitujen Alkojen tilausvalikoimasta tätä nykyä löytyvä jyväskyläläisen Hiisi-panimon Double IPA Humulus Lupus on tullut minulle tutuksi aiemmin baareissa ja tapahtumissa. Suteen ei ollut ennen tätä syksyä päässyt syntymään kummoista suhdetta, sillä maistelukontekstien rauhattomuus oli lohkaissut pois olennaisen osan niin mausta kuin kokemuksestakin. Selkokielellä Humulus Lupus oli jäänyt minulle vieraaksi useista kokeiluista huolimatta, joten otin oluen testiin kotiolohuoneessa. Totesin humalanlehdenvihreään, susikuvioiseen pulloon pukeutuneen oluen olevan varsin kiinnostava tuttavuus.

Panimo: Hiisi
Olut: Humulus Lupus
Tyyli: Double IPA
Prosentit: 9,0 %
Kantavierre: 19,5 °P
Katkeruus: 62,2 EBU
Väri: 24,7 EBC

Tuoksu: Oluen tuoksussa on mangoa, ananasta, vasta-ajettua ruohoa, greippiä ja pihkaa. Lopputuoksun kinuskikakkuisuus on herkullinen lisä muutenkin houkuttelevaan joskin melkoisen makeaan tuoksukokonaisuuteen.

Ulkonäkö: Syvän kuparisen oluen vaahto on luonnonvalkea ja pienikuplainen.

Maku: Toffeista ja kinuskista ensimakua seuraa sitruksinen rapsakkuus. Loppumaku on mäntyisen, limettisen ja ruohoisen vihreä.

Suutuntuma: Suden suutuntuma on keskitäyteläinen ja melko miedosti rapsakka.

Omat pisteeni Olutoppaassa:  37/50

Mihin tilanteeseen sopii? Humalasusi humahtaa helposti ja ilman sen kummempia kommervenkkejä osaksi oluenystävän tavanomaista arki-iltaa. Ruokapuolelta sopivia seuralaisia tälle oluelle ovat esimerkiksi vahvan toffeiset jälkiruoat sekä hapanimelällä tai makealla kastikkeella kuorrutetut kasvis- kana- tai sikapohjaiset pääruoat.

Lisätietoja:

Hiisi Humulus Lupus Olutoppaassa:

Hiisi Humulus Lupus Alkon sivuilla:
http://www.alko.fi/tuotteet/932614/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti