tiistai 15. syyskuuta 2015

Astetta rapsakampi lager: Stadin American Lager

Taustaa: Sain maisteltavaksi ja arvioitavaksi Stadin Panimon American Lagerin jokin aika sitten julkaistun puolen litran tölkkiversion. American Lager on mielestäni omassa iisien maitokauppaoluiden sarjassaan oikein hyvä tuote, joten oli kiinnostavaa päästä maistamaan olutta myös tölkistä ja tekemään pientä vertailua tölkin ja pullon välillä. Tölkkiversio oli omaan makuuni oikein hyvä ja tuoreena oluen rapsakkuus korostui kivasti, kenties jopa enemmän kuin pulloversiossa.

Panimo: Stadin Panimo
Olut: American Lager
Tyyli: Lager
Prosentit: 4,5%
Kantavierre: 8,0 ˚P
Katkeruus: 35 IBU

Tuoksu: Tuoksussa on mangoa, greippiä, limettiä ja pihkaa. Miellyttävän raikas ja melko mieto tuoksu.

Ulkonäkö: Kullanvaalean oluen vaahto on valkea, isokuplainen ja paksu.

Maku: Alkumaussa on jänniä metsäisiä katajanmarjan ja pihkan aromeja. Keskimausta löytyy reilusti havuja, pikkuisen viljanjyviä ja jonkin verran ruohoa, ja loppumausta passionia, limeä ja vaniljaa. Ei mikään järisyttävä makupommi, mutta kivalla makuprofiililla varustettu perusolut.

Suutuntuma: Kevyen ja keskitäyteläisen välimaastoon asettuvan oluen suutuntuma on melko vahvasti puraiseva.

Omat pisteeni Olutoppaassa:  33/50

Mihin tilanteeseen sopii? American Lager sopii parhaiten yleisjuomaksi arkeen. Raikasta, helposti juotavaa ja pirteää olutta voi hyvin suositella kovin katkeria oluita karsastaville lagerihmisille. Tässä paketissa katkeruus on suhteellisen hillittyä ja moneen makuun istuvaa.

Lisätietoja:

Stadin American Lager Olutoppaassa:
http://olutopas.info/olut/3944/stadin-lager-4-5pros

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti