tiistai 1. syyskuuta 2015

Pehmeäpiirteinen arkisaison: Slottkällans Saison

Slottkällans Saison rinnallaan siideri ja vuohenjuustosalaatti
Taustaa: Slottkällans Bryggeri on Ruotsin Uppsalassa majaansa pitävä vuonna 1997 perustettu pienpanimo. Slottkällans luottaa yksinkertaisuuteen ja panimon oluet ovat yleensä tarkkaan harkitun simppeleitä sekä helposti juotavia. Panimon saison noudattaa tuttua kaavaa selkeälinjaisuudessaan, joskin saisonista paljastuu maistelun myötä myös yllättävän vehnäolutmaisia puolia.

Panimo: Slottkällans Bryggeri
Olut: Slottkällans Saison
Tyyli: Saison
Prosentit: 6,5 %

Tuoksu: Hiiva, mustapippuri, vehnäleipä, päärynäisyys ja mausteisuus yhdistyvät pehmeässä ja miellyttävässä tuoksussa.

Ulkonäkö: Vaalean kullan värisen oluen vaahto on valkea ja pienikuplainen.

Maku: Maultaan toisaalta makeahkon banaanisessa, persikkaisessa ja omenaisessa ja toisaalta vehnäisessä, hiivaleipäisessä ja viljaisessa saisonissa on paljon vehnäolutmaisia piirteitä. Katkeruutta ei ole juurikaan havaittavissa, enemmänkin kyse on maalaismaisen leipäisestä, perinteisestä ja miedosti funkysta saisonista.

Suutuntuma: Saisonin suutuntuma on paksuhko, pehmeänpyöreä ja melko hiilihapokas.

Omat pisteeni Olutoppaassa:  37/50

Mihin tilanteeseen sopii? Maistelin tämän oluen vuohenjuustosalaatin kanssa ja totesin yhdistelmän olevan lähes täydellinen. Olut ja salaatti muodostivat sopivasti happaman, hitusen makean, hedelmäisen, viljaisen ja täyteläisen kermaisen kokonaisuuden. Sellaisenaan ehkä vähän tylsähkö olut saa valtavasti puhtia sopivasta ruokaseuralaisesta. Vuohenjuuston ohella myös muut pehmeät, happamat ja miedohkot juustot voisivat olla hyvää seuraa tälle oluelle.

Lisätietoja:

Slottkällans Saison Olutoppaassa:

Slottkällans Saison Ratebeerissä:
http://www.ratebeer.com/beer/slottskallans-saison-2014-/253386/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti