tiistai 13. lokakuuta 2015

Oivallinen ohraviini: Evil Twin Freudian Slip

Taustaa: Tanskalainen mustalaispanimo Evil Twin tehtailee oluitaan milloin missäkin maailman kolkassa useimmiten tasaisen tappavalla menestyksellä. Panimon mauntäyteiset ja vivahteikkaat oluet ovat tulleet tutuksi niin baareja kuin tapahtumia kierrellessä. Tähänastisten maistelujeni perusteella sanoisin, että kyseessä on yksi maailman parhaista panimoista.

Panimo: Evil Twin
Olut: Freudian Slip
Tyyli: Barley Wine
Prosentit: 10,3 %
Katkeruus: 60 IBU

Tuoksu: Alkutuoksu on kermakaramellinen ja vaniljainen, sitä seuraa limettinen, pihkainen ja ipahtava keskituoksu. Lopputuoksussa on makeaa aprikoosia ja rusinaa.

Ulkonäkö: Oluen väri on kauniin punakuparinen ja vaahto luonnonvalkea ja isokuplainen sekä nopeasti haihtuva.

Maku: Alkumaussa on limeä, greippiä, persikkaa ja karpaloa, keskimaussa kuivahedelmiä, puuta ja kastanjaa, loppumaussa kermatoffeiset elementit sekoittuvat mausteisuuteen. Maku on tuoksun tavoin selvästi kerroksellinen ja melkoisen moniulotteinen. Alkoholin vaikutus tuntuu maussa hienoisena salmiakkisuutena, muttei häiritse kokonaisuutta.

Suutuntuma: Oluen suutuntuma on viskoosinen ja paksu, pientä rapsakkuutta erottuu myös kitalaessa.

Omat pisteeni Olutoppaassa:  39/50

Mihin tilanteeseen sopii? Freudian Slip on tuhdihko makusteluolut, jonka ylenmääräistä nauttimista on suotavaa välttää freudilaisten ynnä muiden lipsahdusten eliminoimiseksi. Maltillisesti maisteltuna olut on osuva valinta vaikkapa viikonlopun aloitukseen. Ei ihan yllä Evil Twinin oluiden kaikkein terävimpään parhaimmistoon, mutta erinomaisen maukas tuote anyway.

Lisätietoja:

Evil Twin Freudian Slip Ratebeerissä:

Evil Twin Freudian Slip Olutoppaassa:
http://olutopas.info/olut/6374/evil-twin-freudian-slip

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti