tiistai 13. lokakuuta 2015

Kauran, maitokahvin ja kaakaon lempeä yhdistelmä: Bevog Baja

Taustaa: Itävallasta kotoisin oleva Bevogin panimo jätti minuun lähtemättömän vaikutuksen Baja-nimisellä-oluellaan. Ennakko-odotuksia en ollut ehtinyt keräämään, sillä Bevog oli minulle ennen tätä maistelua tuntematon. Todettakoon heti kättelyssä, että omasta mielestäni Baja on saanut Olutoppaassa todella tylyt pisteet tasoonsa nähden, liekö syynä sitten oluen alhainen alkoholiprosentti, vähäinen katkeruus vai suomalaiseen makuun liian intensiivinen paahteisuus.

Panimo: Bevog
Olut: Baja
Tyyli: Oatmeal Stout
Prosentit: 5,8 %
Katkeruus: 29 IBU

Tuoksu: Talkkunajauhoinen, maamainen, turpeinen ja paahteinen tuoksu on voimakas ja pitkäkestoinen.

Ulkonäkö: Olut on tumman kastanjanruskea ja sen vaahto on runsas, vaaleanruskea ja pienikuplainen.

Maku: Oluen esimaku on kahvinpurumaisella tavalla rapea, kuivan paahteinen ja kauramuromainen. Keskimaku on tuhti ja tumma: lakritsan, luumun ja tumman suklaan makuja tulvahtaa kerralla koko suun täydeltä. Maun lopusta erottuu herkullinen yhdistelmä vaniljaa, kermaa ja pekaanipähkinää. Omaan makuuni lähes täydellisen osuva yhdistelmä erilaisia jälkiruokamaisia aromeja, painottuen kuitenkin jonkin verran kahvin ja paahteisuuden suuntaan.

Suutuntuma: Silkkisen pehmeä suutuntuma on täyteläisyysasteeltaan jotain keskitäyteläisen ja täyteläisen väliltä, hiilihappoja on melko vähäisesti.

Omat pisteeni Olutoppaassa:  40/50

Mihin tilanteeseen sopii? Bevogin Baja on epäilemättä kahvinjuojan ja tumman suklaan ystävän olut. Itse testasin oluen suklaa-pähkinä- ja nutellamuffinssien kera ja kokemukseni perusteella oluen seuraksi voi suositella lämpimästi ainakin suklaisia ja pähkinäisiä leivonnaisia. Kiinnostava makupari oluelle voisi löytyä myös tummista, syvän makuisista ja miedosti happamista marjoista, kuten mustaherukasta ja boysenmarjasta.

Lisätietoja:

Bevog Baja Ratebeerissä:

Bevog Baja Olutoppaassa:
http://olutopas.info/olut/5921/bevog-baja-oatmeal-stout

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti