perjantai 17. heinäkuuta 2015

Lasin täydeltä hedelmiä: Buxton & Omnipollo Stolen Fruit

Stolen Fruit sopii hyvin esim. kasviswokin kera
Taustaa: Kun kaksi erityisen hyvin omaan makuuni istuvaa panimoa panee yhteistyöoluen, tuloksena täytyy olla jotakin spesiaalia. Stolen Fruit on Berliner Weisse, jonka maustamiseen on käytetty greippiä ja limettiä. Yhdistelmä kuulosti kaltaiseni sitruksen ja Berliner Weissen ystävän korviin niin herkulliselta, että tätä piti päästä maistamaan mahdollisimman pian.

Panimo: Buxton ja Omnipollo
Olut: Stolen Fruit
Tyyli: Berliner Weisse
Prosentit: 4,6 %

Tuoksu: Hitunen IPAmaista greippiä ja havumetsää sekä iso sylillinen persikkoita, mangoja, vadelmia, limettejä, vehnää ja marjasorbettia. Näistä aineksista on Stolen Fruitin tuoksu tehty. Herkullinen tuoksu houkuttaa maistamaan.

Ulkonäkö: Olut on kullankeltainen ja sen vaahto valkea ja nopeasti haihtuva.

Maku: Greippistä alkumakua seuraavat vaniljan, sitruunan ja päärynän maut. Loppumaku on persikkainen, vadelmainen, leivosmainen ja maitohappomaisen jogurttinen. Oluen maltaisuus on kevyttä ja makua hallitsee hapan hedelmäisyys.

Suutuntuma: Oluen suutuntuma on melko hiilihapokas ja kevyehkö.

Omat pisteeni Olutoppaan asteikolla:  37/50

Mihin tilanteeseen sopii? Kesäisen raikas ja hapan olut on mitä parhain hellepäivän juoma. Hedelmäinen olut toimisi varmaankin hyvin vadelmaisen juustosalaatin, hedelmäsalaatin tai vaikkapa sitruunapastan kanssa. Perinteisistä saksalais-Berliner Weisseistä IPAhtavien piirteidensä vuoksi hiukan eroavat uuden tyyliset Berliner Weisset ovat helposti juotavia ja kevyitä. Siksi ne maistuvat hyvin myös monelle maltaisia makuja karsastavalle.

Lisätietoja:

Buxton ja Omnipollo Stolen Fruit Ratebeerissä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti