perjantai 17. heinäkuuta 2015

Helposti lähestyttävä blondi: Saimaa Blonde Ale

Taustaa: Saimaan Juomatehtaan Blonde Ale on vaalea pintahiivaolut, jota panimo itse kuvailee kullankeltaiseksi ja kevyen hedelmäiseksi. Olut lukeutuu Suomessa nousussa olevaan perus-erikoisoluiden kategoriaan, eli se ei ole perinteinen vaalea tärkkelyksestä tehty bulkkilager, muttei toisaalta mikään kovin kokeilevakaan tuote. Itse sain oluen maistettavakseni jokin aika sitten ja maistelin kaksi kipaletta tuotetta saadakseni selkeämmän kokonaiskuvan tästä uutuudesta.

Panimo: Saimaan Juomatehdas
Olut: Blonde Ale
Tyyli: Blonde Ale
Prosentit: 4,5 %

Tuoksu: Pääosin kivasti hiivan, ranskanleivän, persikan ja päärynän tuoksuinen olut. Lopputuoksun hiivaisuudessa on tosin jotain pistävää ja epäpuhdasta.

Ulkonäkö: Meripihkan värisen oluen vaahto on valkea, pienikuplainen ja melko ohut.

Maku:Miedon hedelmäinen, maltainen ja viljainen maku tekee oluesta helposti juotavan. Mukana on myös jännää siirappisuutta. Loppumaun pahvisuus palauttaa maan pinnalle kivan alkumaun ja mukiinmenevän päämaun jälkeen. Särmiä on tässä Blonde Alessa hiottu omaan makuuni pikkuisen liikaa ja olisin kaivannut makupakettiin enemmän mausteisuutta, tuntuvampaa humalointia ja vahvempaa viljaisuutta.

Suutuntuma: Melko hiilihapokkaan oluen runko on ohuenpuoleinen.

Omat pisteeni Olutoppaassa:  30/50

Mihin tilanteeseen sopii?mäntyyppisellä helposti lähestyttävällä oluella voi houkutella yksinomaan bulkkilagereita juovaa kaveriaan kokeilemaan vaihteeksi jotain vähän erilaista. Blonde Alen vahvahko hiivaisuus voi tosin asettua kaverin olutmaun laajentamisen esteeksi tai ainakin hidasteeksi. Perusoluen tasolle jäävä tuote, jossa olisi kyllä aineksia enempäänkin. Toisaalta keskitiellä pysyminen saattaa olla tässä tapauksessa hyvinkin tietoinen valinta.

Lisätietoja:

Saimaan Juomatehtaan Blonde Ale Olutoppaassa:

Saimaan Juomatehtaan Blonde Ale Ratebeerissä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti