Taustaa:
Helsingin Kyläsaaressa sijaitseva, vuonna 1998 perustettu Stadin Panimo on yksi
Suomen pienimmistä panimoista. Panimo tuottaa vuodessa noin 50000 litraa
olutta. Piskuinen panimo on maineeltaan kokoaan suurempi. Tänään maistelussa on
panimon käsinmäskätty ja suodattamaton Double Oat Malt Stout, joka kuuluu Alkon
tämän talven käsityöläisolutvalikoimaan.
Panimo:
Stadin Panimo
Olut:
Double Oat Malt Stout
Tyyli:
Stout
Prosentit:
6,8 %
Kantavierre:
15,5 °P
Katkeruus:
36,6 IBU
Väri:
135 EBC
Tuoksu:
Viljaiseen päätuoksuun sekoittuu maltaista makeutta ja siirappisuutta. Hitunen
jauhoisuutta, kuivaa talkkunaisuutta sekä syvää lakritsiaromia erottuu myös,
kun pidempään tuoksuttelee.
Ulkonäkö:
Oluen vaahto on vaaleankellertävä, suurikuplainen ja nopeasti haihtuva ja itse
olut on tumman suklaanruskea.
Maku:
Alkumakua dominoiva jyväinen kaura pehmenee vähitellen pehmeän hiivaleivän mauksi.
Viljaleipien joukosta voi löytää pitkin matkaa myös suklaan, kahvin ja kerman
vivahteita. Oluen jälkimaku on terävähköön alkumakuun nähden yllättävänkin
pehmeä ja lempeän paahteinen. Lasissa lämmetessään maku muuttuu vähitellen hiukan
yksipuoliseksi paahteisuuden peittäessä muut makuelementit alleen.
Suutuntuma:
Oluen suutuntuma on kielelle tullessa poreileva, mutta kevenee piakkoin
öljyiseksi ja tasaisen silkkiseksi. Miellyttävän kerroksellinen suutuntuma.
Omat
pisteeni Olutoppaassa: 36/50
Mihin
tilanteeseen sopii? Maukas Double Oat Malt Stout istuu hyvin alkuillan juomaksi
rauhalliseen nautiskeluun. Uusin Etiketti-lehti suosittelee olutta pippurijuuston
kanssa. Itse arvioisin oluen sopivan esimerkiksi kauraleivän tai tumman suklaan
kanssa.
Lisätietoja:
Stadin Panimon Double Oat Malt Stoutin esittely
Alkon sivuilla:
Stadin Panimon Double Oat Malt Stout Ratebeerissä:
Stadin Panimon Double Oat Malt Stout Olutoppaassa:
http://olutopas.info/olut/5042/stadin-double-oat-malt-stout
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti