keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Copenhagen Beer Celebration Preview Part 12

Tässä juttusarjassa esittelen vuoden 2014 Copenhagen Beer Celebrationiin osallistuvia panimoita sekä listaan kultakin panimolta kaksi olutta, joiden toivoisin tulevan tapahtumaan. Tällä kertaa esittelen Prairien ja Firestone Walkerin.

Prairien tarina:
Prairie Artisan Ales on kotoisin Oklahoman Tulsasta. Panimon perustivat kaksi veljestä, jotka uskoivat pystyvänsä tekemään mahtavia oluita tietotaitonsa, lahjakkuutensa ja kokemuksensa pohjalta. Yksi panimon suurimmista saavutuksista tähän mennessä on pääsy Ratebeerin The Top Brewers in The World-listalle reilun vuoden sisällä perustamisestaan.

Haluaisin kokeilla Prairielta:
Olut nro 1. Bomb!
Kahvilla, kaakaopavuilla ja vaniljalla maustetun Imperial Stoutin kruunaa tujaus chiliä. Alkoholiprosentteja Bomb! pitää sisällään huimat 14. Matkani chilillä maustettujen oluiden maailmaan ei ole vielä saavuttanut lakipistettään, joten voisin hakea sellaista tätä Ratebeerissä huippupisteet saanutta olutta testaamalla.

Olut nro 2. Standard
Pohdin pitkään, kumman Prairien kesäisen kuuloisista saisoneista valitsisin: limeen päin kallistuvan Standardin vai aprikoosiaromisen Eliza5bethin. Lopulta päädyin ehkä hieman kaavoihin kangistuneena valitsemaan 5,2-prosenttisen Standardin, jolle uusi-seelantilaisen Motueka-humalalajikkeen kuvaillaan antavan mausteista ja rapsakkaa potkua. Perusteluna valinnalle on viehtymykseni uusi-seelantilaistyylisiin Pale Aleihin ja India Pale Aleihin. Uusi-seelantilaistyylistä saisonia en tosin muista maistaneeni.

Firestone Walkerin tarina:
Paso Roblesissa Kaliforniassa sijaitseva Firestone Walker perustivat herrat Firestone ja Walker vuonna 1996. Panimon tarina lähti liikkeelle Firestonen ja Walkerin väittelystä, jossa pohdittiin hyvän ja huonon oluen syvintä olemusta. Täydellisen oluen etsintä johti lopulta oman panimon perustamiseen. Panimon oluiden osalta merkillepantavaa on se, että varsin monet oluet ovat Ratebeerissä täyden sadan pisteen oluita. Toki Ratebeerin arvostelijakunnan amerikkalaispainotteisuus varmasti vaikuttaa tähän, mutta silti: kova saavutus.

Haluaisin kokeilla Firestone Walkerilta:
Olut nro 1. Firestone Walker 17 (XVII Seventeeth Anniversary Ale)
Panimojen vuosikertaoluet ja muut vuosittain ilmestyvät olutsarjat ovat aina kiinnostavia tuttavuuksia ja tuntuu, että niihin panostetaan panimoissa huomattavasti ns. normioluita enemmän. 13,3-prosenttinen Firestone Walker 17 juhlistaa panimon 17-vuotista taivalta. Olut on siitä erikoinen tapaus, että siihen on ujutettu peräti kuutta eri olutta stoutista ruis-IPAan Firestone Walkerin laajasta repertuaarista. Monesti näin monen erityylisen oluen sekoittamisessa saadaan aikaan aika arvaamaton soppa, mutta tällä kertaa ilmeisesti jokaisella oluella on paikkansa vuosikertaoluen aikaansaajana.

Olut nro 2. Double Jack IPA
9,5-prosenttinen ja 100 IBUa sisällään pitävä, amerikkalaistyylisesti humaloitu Double Jack IPA on panimon ensimmäinen Imperial IPA. Vain taitava panimo saa näillä alkoholiprosenteilla aikaan tasapainoisen IPAn. Double Jackilta odotan runsasta katkeruutta, hedelmäistä raikkautta, kirpeyttä, havuisuutta ja tiettyä maamaista täyteläisyyttä. Firestonen omilla sivuilla oluen luvataan olevan myös vaarallisen juotava.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan CBC:hen, lippuja voi ostaa täältä. Perjantai-aamun sessioon mahtuu vielä väkeä.

Copenhagen Beer Celebration Preview-sarjan edellisen osan voit lukea tästä:

Tässä osallistuvien panimojen listan uusin versio:
1. Mikkeller
2. To Öl
3. The Kernel
4. Alpha state
5. Freigeist
6. Surly
7. Westbrook
8. Närke
9. LoverBeer
10. Three Floyds
11. BrewDog
12. J. Wakefield
13. Funky Buddha
14. Hoppin Frog
15. Sante Adairius
16. 7venth Sun
17. Baird
18. Peg's/Cycle
19. Alvinne
20. Kuhnhenn
21. Cigar City
22. Prairie
23. Firestone Walker
24. Evil Twin
25. Brodies
26. Buxton
27. Siren
28. Omnipollo
29. Stillwater
30. Crooked Stave
31. Lervig
32. De Molen
33. Amager
34. Cervejaria Way Beer
35. Green Flash
36. Jester King
37. Brekeriet
38. Beavertown
39. Magic Rock
40. Off Color Brewing
41. Arizona Wilderness

Lisätietoja:
Copenhagen Beer Celebration:

Prairie Ratebeerissä:

Firestone Walker Ratebeerissä:

Prairie Bomb! Ratebeerissä:

Prairie Standard Ratebeerissä:

Firestone Walker 17 Ratebeerissä:

Firestone Walker Double Jack IPA Ratebeerissä:
http://www.ratebeer.com/beer/firestone-walker-double-jack-ipa/106045/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti