perjantai 14. helmikuuta 2014

Herkullinen kuin leivos: Beer Hunter's Mufloni Keripukki

Taustaa: Beer Hunter’s on porilainen pikkupanimon ja ravintolan yhdistelmä, eli tuttavallisemmin panimoravintola. Panimon oluet ovat vuosien varrella niittäneet menestystä muun muassa Helsinki Beer Festivalin Vuoden olut-kilpailussa. Itse panimo on voittanut Olutoppaan Vuoden Paras Suomalainen Panimo-kisan vuosina 2011 ja 2013. Tällä kertaa testissä on Beer Hunter’sin Mufloni-villilampaan mukaan nimettyyn Mufloni-sarjaan kuuluva Keripukki Stout. Tutustuessani Alkon käsityöläisolutvalikoiman tämäntalvisiin uutuuksiin hieman hurtilla huumorilla nimetty Keripukki kiinnitti huomioni välittömästi. Valkosuklaata, kookosta ja vaniljaa oluessa – yhdistelmä on mielikuvituksellinen ja kuulostaa makoisalta.

Panimo: Beer Hunter’s
Olut: Mufloni Keripukki
Tyyli: Stout
Prosentit: 7 %
Kantavierre: 17,3 °P
Katkeruus: 43,1 IBU            
Väri: 223 EBC

Tuoksu: Makean vaniljainen, pähkinäinen ja suklainen tuoksu, jossa myös hiukan kahvia. Oluen lämmetessä lasissa kookoskin nostaa päätään.

Ulkonäkö: Hyvin tummanruskea olut höystettynä ohuella ja nopeasti haihtuvalla vaalean punaruskealla vaahdolla.

Maku: Maku alkaa kuivan kahvisena ja kääntyy makean kinuskin ja voita muistuttavan täyteläisyyden kautta vanhan ajan vaniljaan. Olueen lisätty kookos tulee esiin kuin varkain loppumaun puolella ja jatkuu jälkimakuun, jossa se ja kahvi muodostavat omaperäisen kokonaisuuden.

Suutuntuma: Hiilihapot ovat hienovireiset, mutta silti selvästi tuntuvat ja niiden vaikutus on melko tasainen pitkin matkaa. Katkeruus potkaisee aivan suutuntuman lopussa ja jättää jälkeensä kuivan tuntuman.

Omat pisteeni Olutoppaassa:  38/50

Mihin tilanteeseen sopii? Keripukkia olisi mielenkiintoista kokeilla suklaakakun tai kookosleivosten kanssa jälkiruoan ruokajuomana. Herkullinen ja persoonallisesti, mutta tasapainoisesti maustettu olut toimisi sellaisenaankin jälkiruokana. Ehkä eniten oluen kokonaisuudesta nousee lopulta esiin kookos, joten kookoksen ystäville tämä voisi hyvinkin olla osuva valinta. Monikerroksinen olut ei avaudu helposti, siispä sille on hyvä antaa aikaa.

Lisätietoja:
Beer Hunter’s Mufloni Keripukin esittely Alkon sivuilla:

Beer Hunter’s Mufloni Keripukki Ratebeerin sivuilla:

Beer Hunter’s Mufloni Keripukki Olutoppaassa:
http://olutopas.info/olut/5040/beer-hunters-mufloni-keripukki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti