torstai 29. maaliskuuta 2018

Hehkeä hedelmäpläjäys: Maku New Zealand Lager

New Zealand Lager...
...ja mun New Zealand -lomakuva
Taustaa: Aikaisemmin 5,6-volttinen Maku NZ Lager on kevään kunniaksi saanut  kokea sekä pienen vahvuuden pudotuksen että tyylipäivityksen, jossa tölkissä aiemmin käytetty punainen tehosteväri on vaihtunut turkoosiksi. En muista maistaneeni 5,6-volttista versiota, joten lähdin kirjoittelemaan tätä arviota sikäli puhtaalta pöydältä. Uuden-Seelannin humalat ovat kuitenkin miellyttäneet minua olutharrastukseni alusta asti ja toki ihanan raikas humalointi saa myös mieleni matkaamaan kuin varkain Queenstownin ja Milford Soundin ihaniin maisemiin, joissa reissasin vuodenvaihteessa. Täysin objektiivista arviota ei siis ehkä ole luvassa, jos joku sellaista etsii :D

Panimo: Maku Brewing
Olut: New Zealand Lager
Tyyli: Lager
Prosentit: 5,4 %
Katkeruus: 62 EBU

Tuoksu: Viidakkomeiningillä mennään, eli mangoa, persikkaa ja passionia löytyy suht reippaasti. Höysteenä on mietoa maltaisuutta, kiiviä ja ripaus vaniljaa.

Ulkonäkö: Meripihkan värisen oluen vaahto on valkea ja runsas, parin-kolmen sormen paksuinen.

Maku: Alun humalakäpyisyys vaihtuu melko pikaisesti greippiseen ja persikkaiseen keskimakuun. Loppumaku on rapsakan mäntyinen ja jännästi viljaleipäinen. Tuoksussa havaittu persoonallinen happamanmakea kiivisyys ei valitettavasti yllä maun puolelle.

Suutuntuma: Keskitäyteläinen suutuntuma, aika perus.

Omat pisteeni Olutoppaassa:  35/50 (tuoksu 8, ulkonäkö 3, maku 7, suutuntuma 3, yleisvaikutelma 14)

Mihin tilanteeseen sopii? Uusi-Seelantilaisen humaloinnin hedelmäisyyden ystävänä tykkäsin NZ Lagerista, vaikka mitään maailmaa mullistavaa ei tölkistä paljastunutkaan. Suosittelen testaamaan tätä vaikkapa raikkaanmakean nektariineilla höystetyn vuohenjuustosalaatin kanssa.

Kiitos vielä Maku Brewingille mieluisasta näytepaketista!

Lisätietoja:

New Zealand Lager Olutoppaan sivuilla:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti