maanantai 29. helmikuuta 2016

Kahvihetki makeanmehevässä seurassa: Beer Hunter's Mufloni Imperial Stout


Taustaa: Beer Hunter's, tuo Porin maltainen lahja maailmalle pyöräytti Alkon talven käsityöläisolutvalikoimaan taasen taatun tasonsa mukaisen tuotteen. Mufloni Imperial Stout oli käsityöläisoluista itselleni tänä vuonna se kaikkein kiinnostavin olut, jota piti ensimaistelun jälkeen käydä pikimmiten kotiuttamassa useampikin kappale. Tässä on reittaajan ja maistelijan unelmaolut, josta löytyy sfäärejä ja muistiinrustattavaa vaikka muille jakaa.

Panimo: Beer Hunter's
Olut: Mufloni Imperial Stout
Tyyli: Imperial Stout
Prosentit: 10,0 %
Kantavierre: 23,5 °P
Katkeruus: 79,4 EBU
Väri: 607 EBC

Tuoksu: Alkutuoksussa reilu annos greippistä ja mäntyistä humalaa. Sitä seuraa uuden kahvipussin avaamisen mieleen tuova keskituoksu, josta erottuu ainakin cappuccinoa, kahvisuklaata ja paahdettua kahvipapua. Lopputuoksu on suklaakastikkeinen, kandisokerinen, lakritsinen ja tuhkaisen palanut.

Ulkonäkö: Tumman suklaanruskean oluen vaahto on vaaleanruskea, runsas, kuohkean kermainen ja pitkään kestävä. Kaunis olut, sanoisinko.

Maku: The essence of coffee. Täynnä kahvi- ja kaakaopapuja sekä tummaa suklaata höystettynä turpeella, mustaherukalla, pihkalla, nugaalla, maitokaakaolla ja vaahterasiirapilla. Loppumaussa makeaa lakritsaa, kermaa, pähkinänkuorta ja rusinaa. On siellä hitunen kärtsännyttä mallasleipääkin joukossa. Makea, mehevä ja herkullinen maku.

Suutuntuma: Oluen suutuntuma on liukas, täyteläinen ja samettinen hitusella kitalaen takaosassa tuntuvaa alkoholin lämmittävyyttä.

Omat pisteeni Olutoppaassa: 41/50

Mihin tilanteeseen sopii? Pehmeänpyöreä, rasvaisenmakea olutherkku sopii suklaajäätelön tai mehevän suklaakakun kanssa. Tuskinpa olisi ihan huono valinta beer floatiinkaan esim. vanilja-, suklaakakku- tai kahvisuklaajäätelöpallon kera. Testiolut maisteltiin Ingmanin Creamy Mudcake-jäätelön kanssa ja parivaljakon yhteensopivuus oli varsin erinomainen.

Lisätietoja:
Beer Hunter's Mufloni Imperial Stout Alkon sivuilla:

Beer Hunter's Mufloni Imperial Stout Olutoppaassa:

Beer Hunter's Mufloni Imperial Stout Ratebeerissä:
http://www.ratebeer.com/beer/beer-hunters-mufloni-imperial-stout/389831/1/3/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti