lauantai 28. maaliskuuta 2015

Pullapitko ja pääsiäislimppu: Saimaa Brewer's Special Belgian Wheat

Taustaa: Saimaan rannoilta kohahtaa taas. Tänä keväänä aalto toi muassaan kaikensorttisia Saimaan Juomatehtaan uutuusoluita, joista toimitettiin minulle maistiaissatsi jokunen aika sitten. Tenttikirjoja hullun lailla kahlattuani ja muutenkin opintoihini liittyvien deadlinejen kanssa painiskeltuani olen päässyt uutuuksien maistelun pariin kuitenkin vasta nyt. Ensimmäisenä arvioitavaksi setistä nousi suosikkisarjani Brewer's Specialin uusin tulokas. Brewer's Special-sarja yhdistää rustiikkiseen tyyliin suunnitellut ja tyylikkäin kuvin rikastetut etiketit ehdottomasti maitokauppasarjan parhaimmistoon kuuluviin, tyyliltään vaihteleviin ja mielenkiintoisiin oluisiin. Belgian Wheat on pomeranssilla ja appelsiininkuorella maustettu ja Cascadella ja Columbuksella humaloitu witbier-tyylinen olut, joka on saanut inspiraationsa belgialaisesta olutperinteestä.

Panimo: Saimaan Juomatehdas
Olut: Brewer's Special Belgian Wheat
Tyyli: Witbier (belgityylinen vehnäolut)
Prosentit: 4,7 %
Kantavierre: 12,5 °P
Katkeruus: 15 IBU
Väri: 12 EBC

Tuoksu: Oluen tuoksu on lempeä ja hyvin kotoisa. Vaalean pääsiäislimpun tuoksu, jossa on mausteisuutta, pullaisuutta ja leivänkuorta. Aprikoosihillomainen täyteläisyys leimaa tuoksua kautta linjan.

Ulkonäkö: Vaalean kullan värisen oluen vaahto on runsas, valkea, kuohuva ja melko nopeasti haihtuva.

Maku: Kardemummaa, vadelmaa, vehnää, sämpylää, appelsiinia, persikkaa, vaniljaakin. Ja loppusilaukseksi hiukan mustapippuria. Mukavan maistuvainen ja miellyttävästi mausteinen olut.

Suutuntuma: Oluen suutuntuma on pehmeä, keskitäyteläinen ja melko hiilihapokas. Hapokkuutta on ehkä hiukan liikaakin.

Omat pisteeni Olutoppaassa: 35/50

Mihin tilanteeseen sopii? Niihin iltapäiviin, kun katsot ulos ikkunasta ja mietit maailman menoa. Kaipaat jotain pysyvää; jotain, mikä veisi lapsuuteen. Tämän oluen maku on tuttu ja tuo mieleen muistoja ajalta, jolloin limput olivat pehmeitä ja mausteet ne samat vanhat hyviksi havaitut joka pääsiäisenä ja jouluna.

Vaikka lapsuuteesi ei olisi sisältynyt säännöllistä kontaktia limppuihin ja pullapitkoihin, voit silti nauttia Belgian Wheatia hyvässä seurassa ja kokeilla yhdistää sen esimerkiksi pääsiäislimppuun tai appelsiinileipään. Tai sitten nauttia sen ihan vain sellaisenaan.

Lisätietoja:

Saimaa Brewer's Special Belgian Wheat Olutoppaassa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti