perjantai 6. maaliskuuta 2015

Alkon käsityöläisoluet 2015: Stadin Imperial Porter

Taustaa: Vuonna 1998 perustettu Stadin Panimo on pitänyt majaansa Suvilahdessa vuodesta 2013. Kokeilunhaluisen panimon oluet ovat viitoittaneet suomalaisen olutskenen kehitystä ja menestyneet myös kotimaisissa olutkisoissa poikkeuksellisen tasaisesti. Helsinkiläinen panimo tuntuu vilahtelevan varsinkin pääkaupunkilaisten olutharrastajien puheissa tiuhaan tahtiin ja luonnehtisinkin sitä melkoisen trendikkääksi toimijaksi. Tällä kertaa arviossa on Stadin Panimon Imperial Porter, joka kuuluu Alkon talven 2015 käsityöläisolutvalikoimaan.

Panimo: Stadin Panimo
Olut: Imperial Porter
Tyyli: Porter
Prosentit: 9,5 %
Kantavierre: 19,6 °P
Katkeruus: 36,6 IBU
Väri: 121 EBC

Tuoksu: Oluen tuoksu on paahteinen, limppuinen, kahvipapuinen ja hiukan maamainen. Lopputuoksussa on lakritsia ja häivähdys tuhkaa.

Ulkonäkö: Hyvin tummanruskean oluen vaahto on runsas, tiheä ja vaalea.

Maku: Kastanjaista alkumakua seuraavat paahteinen kahvisuus, kaakaoisuus, pähkinäisyys ja kermaisuus. Oluen loppumaku on makeahko ja sen ytimessä on täyteläinen suklaakastikkeen ja toffeen maku.

Suutuntuma: Hivenen puraiseva alkutuntuma vaihtuu nopeasti liukkaaseen ja täyteläiseen samettisuuteen. Runko olisi voinut olla hivenen tuhdimpi.

Omat pisteeni Olutoppaassa:  39/50

Mihin tilanteeseen sopii? Suussa sulava Stadin Imperial Porter sopii erityisen hyvin viikonlopun herkuttelujuomaksi. Tumman suklaan kanssa tämä olut on omasta mielestäni oivallinen valinta, myös mutakakku olisi varmaankin oluelle sopiva pari.

Lisätietoja:
Stadin Imperial Porter Alkon sivuilla:

Stadin Imperial Porter Olutoppaassa:

Stadin Imperial Porter Ratebeerissä:
http://www.ratebeer.com/beer/stadin-imperial-porter/307333/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti