sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Hopeatoffeeta ja kuivattuja hedelmiä: Hornbeer Barleywine

Taustaa: Hullunkurisella etikettitaiteellaan ja massasta erottuvilla tuotteillaan olutharrastajia ilahduttava Hornbeer on tanskalainen, vuonna 2008 perustettu panimo. Tässä reittaamani Hornbeerin Barleywinen pulloyksilö on keväisen Kööpenhaminan reissuni tuomisia. En ole ainakaan vielä onnistunut bongaamaan Hornbeerin Barleywinea Suomesta, joten ulkomailta hankkiminen lie toistaiseksi ainoa tapa saada olut maisteltavaksi.

Panimo: Hornbeer
Olut: Barleywine
Tyyli: Barley Wine
Prosentit: 10 %

Tuoksu: Oluessa on makeahkon puumainen, yrttinen, siirappinen, pippurinen ja maltainen tuoksu.

Ulkonäkö: Kastanjanruskea olut runsaalla, vaalealla ja melko nopeasti haihtuvalla vaahdolla.

Maku: Barleywinen alkumaku on katkerahko, sitruksinen ja viljaisa. Loppumakua kohti mentäessä kinuskisuus, kermaisuus ja lakritsisuus yhdistyvät kiinnostavalla tavalla muodostaen vanhan ajan hopeatoffeeta erehdyttävästi muistuttavan makukombinaation. Oluesta suuhun jäävä pitkä jälkimaku on lakuinen, rusinainen ja luumuinen. Omaperäinen makuyhdistelmä, jossa on mukana tyypillisten barleywinemaisten elementtien, kuten kuivahedelmäisyyden, ohella myös yllättävämpiä aromeja.

Suutuntuma: Sopivasti puraiseva, keskitäyteläinen ja jännällä tavalla samettinen suutuntuma istuu suht hyvin oluen kokonaisuuteen. Suutuntuma olisi tosin voinut olla vielä täyteläisempi.

Omat pisteeni Olutoppaassa:  Olut ei toistaiseksi ole Olutoppaassa.

Mihin tilanteeseen sopii? Hornbeerin Barleywine on yllätyksellinen olut, joka sopii uusia elämyksiä metsästävälle punaviiniä muistuttavien oluiden ystävälle. Myös lakritsisista ja keskitäyteläisistä punaviineistä pitävä voisi tykätä tästä oluesta. Hopeatoffeemaisuus tekee oluesta osuvan jälkiruoan jaettavaksi kaverien tai mielitietyn kanssa. Olut on oivallinen sellaisenaankin, mutta toffeisen tai kuivahedelmäisen leivonnaisen kera se olisi todennäköisesti elementissään.

Lisätietoja:
Hornbeer Barleywine Ratebeerissä:

Hornbeer Barleywine BeerAdvocatessa:
http://www.beeradvocate.com/beer/profile/20472/98446/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti