lauantai 21. lokakuuta 2017

Perinteinen portteri kuivahedelmillä höystettynä: Laitilan Kukko Portteri

Taustaa: Perinteistä ja hyväksi havaittua reseptiä ei kannata muuttaa, lienee Laitila tuumannut tuodessaan Kukko Portterin uudelleen markkinoille. Itse en aikaisemmassa aallossa tätä olutta päätynytkään maistamaan, joten minulle tämä on ihan uusi kokemus. Kiitokset siis Laitilalle mieluisesta paketista. Portteri on aiemmin niittänyt menestystä Suomen paras olut -kisassa ja saanut ylistystä myös olutlegenda Michael Jaksonilta. Saksalaisilla ja tsekkiläisillä humalalajikkeilla humaloitu olut kuulostaa speksien perusteella balttiportterihenkiseltä, klassiselta paketilta.

Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
Olut: Kukko Portteri
Tyyli: Porter
Prosentit: 6,5 %
Katkeruus: 50 EBU

Tuoksu: Kuivaa talkkunaa, viljaa, mallasta ja kärventynyttä mallasleipää löytyy vaikka muille jakaa. Lopputuoksussa on suklaata ja pientä maamaisuutta.

Ulkonäkö: Lähes mustan oluen vaahto on vaalean ruskea ja paksu.

Maku: Luumua, rusinaa ja paahdettua mallasta häivähdyksellä kahvipapuja ja kahvinporoja. Valitettavasti tiettyä bulkkimaista tärkkelysmäisyyttä erottuu maun keskivaiheilla. Pitkä paahteinen jälkimaku on varsin miellyttävä.

Suutuntuma: Suutuntuma on samettinen ja keskitäyteläinen.

Omat pisteeni Olutoppaassa: 34/50 (tuoksu 7, maku 7, suutuntuma 3, ulkonäkö 3 ja yleisvaikutelma 14)

Mihin tilanteeseen sopii? Tässä on nyt sellainen perusportteri, joka sopii silloin, kun haluat jotain tummaa, sopivasti tuhtia ja suht helppoa juotavaa. Tavallisten päivien yleisolut höystettynä pimeisiin iltoihin istuvalla kuivahedelmäisellä twistillä. Maistoin mutakakkujätskin kanssa ja olut sulautui jätskiin aika suvereenisti, uskaltaisin suositella Kukko Portteria myös suklaakakun ja rukiisen mallasleivän kanssa.

Lisätietoja:
Laitilan Kukko Portteri Ratebeerissä:
https://www.ratebeer.com/beer/laitilan-kukko-portteri/71982/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti