maanantai 12. joulukuuta 2016

Lakritsinmusta, lumenpehmeä: Humalove Winter Moo


Taustaa: Milk stout on mielestäni aliarvostettu tyylilaji, joten Humalove on tehnyt tärkeää työtä tuodessaan lehmillä koristellut laktoosistouttinsa markkinoille. Tänä talvena ammuperhe on saanut uuden, mustanpuhuvan jäsenen, joka on mukana myös Alkon talviolutvalikoimassa. Humaloven milk stout -perhe on nimetty lempeän sympaattisesti. Pipopäisen talviammun lisäksi perhekunta Moon navetassa asustaa hieman iäkkäämpi Black Moo. Koska Black Moo oli mieleeni, pitihän sitä Winter Mootakin maistaa.

Panimo: Humalove
Olut: Winter Moo
Tyyli: Sweet Stout
Prosentit: 7,0 %
Kantavierre: 19.4 °P
Katkeruus: 14.4 EBU
Väri: 303.0 EBC

Tuoksu: Alkutuoksussa on rutkasti luumuhilloa ja rusinaa, keskituoksu puolestaan on muhevan mallaslimppuinen ja lakritsinen. Lopputuoksusta löytyy kermaa, ruskeaa sokeria ja kaakaopapua.

Ulkonäkö: Lähes pikimustan oluen vaahto on sormenpaksuinen ja hunajanvaalea.

Maku: Alkumaussa on kuivattuja hedelmiä, lakritsia ja aronianmarjaa, keskimaku on kandisokerinen ja paahtuneen leivän arominen ja loppumaku on kivasti maitokahvinen. Mitään kovin suurta paahteisuutta tästä oluesta ei löydy. Maku kallistuu melko vahvasti, vaan ei liikaa makeaan päin.

Suutuntuma: Suutuntuma on samettinen ja melko paksu.

Omat pisteeni Olutoppaassa:  38/50 (8+4+8+4+14)

Mihin tilanteeseen sopii? Winter Moo on selvästi talvikelin olut, sellainen paksu ja pehmeä viltin alla nautittava makupala. Katkerista oluista pitävä saattaa pitää tätä tapausta liian makeana. Sweet stoutin tyylilajiin kuitenkin kuuluu tietty makeus ja tässä oluessa makeus on mielestäni pysynyt hyvin lapasessa. Oluen makupariksi voi suositella joulutorttua, makeaa lakritsia tai luumuja.

Lisätietoja:

Winter Moo Alkon sivuilla:

Winter Moo Olutoppaassa:
http://olutopas.info/olut/9221/humalove-winter-moo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti