Taustaa: Karviaisella maustetut hapanoluet ovat olleet
viimeisen vuoden-parin ajan sour-maailman nouseva trendi. Ja ymmärtäähän sen,
sillä karviaisen kirpakka, mutta mehevä maku on kuin tehty vaalean sour alen
maustamiseen. Põhjalan Friedrichshainissa samaan pakettiin yhdistyy kaksi erittäinkin
kivaa juttua: yhden tämän hetken kuumimman panimon oluenpanotaito ja uuden
aallon berliner weisse.
Panimo: Põhjala
Olut: Friedrichshain
Tyyli: Berliner Weisse
Prosentit:
3.8 %
Katkeruus:
3 IBU
Tuoksu:
Alkutuoksussa on happamia marjoja, sitrusta ja herukkapensaan lehtiä. Keskituoksu
on melko klassinen maitohappoisen happaman oluen tuoksu, jossa aprikoosiset ja
jogurttiset sävyt ovat hallitsevia. Lopputuoksussa on yllättävää
omenapiirakkaisuutta ja toffeevanukasmaisuutta.
Ulkonäkö:
Meripihkan värisen oluen vaahto on ohuehko, valkoinen ja pienikuplainen.
Maku:
Alkumaussa on sitruuna- ja viinimarjamehua. Hyvin hapanta keskimakua dominoi
kirpeä vihreä karviainen. Loppumaku kääntyy miellyttävään kreikkalaiseen
jogurttiin. Oluen melko runsasta suolaisuutta tukee mieto etikkaisuus. Näiden
kahden yhdistelmä on erehdyttävästi tynnyrikurkkua muistuttava, mutta hyvällä
tavalla.
Suutuntuma:
Tasainen, keskitäyteläinen ja mukavan mehumainen suutuntuma.
Omat
pisteeni Olutoppaassa: 38/50 (8+4+8+4+14)
Mihin
tilanteeseen sopii? Kun tekee mieli jotain oikein, oikein hapanta, mutta
silti tasapainoista, suosittelen Friedrichshain-pullon korkkaamista. Jos ei vieläkään
happamuuskiintiö
täyty, nappaa oluen kylkeen purkki vanhan ajan tynnyrissä säilöttyjä
suolakurkkuja. Vakavammin puhuen ruokasuositukseksi käy myös vaikkapa
hapanimelä kasviswokki.
Prosentteihinsa nähden tämä Berliner Weisse on pippurinen ja luonteikas
tapaus,
jonka happamuus on selvästi tyylilajin tyypillistä edustajaa
rätväkämpää.
Põhjala Friedrichshain Olutoppaassa:
http://olutopas.info/olut/8078/pohjala-friedrichshain
Põhjala Friedrichshain Ratebeerissä:
https://www.ratebeer.com/beer/pohjala-friedrichshain/394828/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti