lauantai 9. tammikuuta 2016

Kotipanimo-olutta: Snow White Brewery Perus Saison

Taustaa: Sain Musamiehen oluet-blogin Markus Lumipuulta maisteltavaksi muutamia kotipanimo-oluita, joista toisena päätin korkata saisonin. Musamiehen ja Whiten perustaman Snow Whiten perinteiseen suomalaiseen tapaan Perus Saisoniksi nimetyn oluen voisi nimensä perusteella olettaa olevan konstailematon tuttavuus. Tavallaan se onkin sitä, mutta omalla yksinkertaisen tehokkaalla tavallaan se onnistuu olemaan myös monitahoinen, mukava ja häpeämättömän herkullinen maalais-saison. 

Saison on pullotettu 19.7.2015, eli maisteltaessa se oli jo hetkisen ehtinyt kypsyä. Saisonin hiivana on käytetty Belle Saisonia, humalina Magnumia ja Perleä ja maltaina sahtimallasta ja Cara Palea. Lisäksi olueen on lisätty hunajaa.

Panimo: Snow White Brewery
Olut: Perus Saison #14
Tyyli: Saison
Prosentit: 7,1 %
Katkeruus: 33,8 IBU

Tuoksu: Unelmanpehmeässä alkutuoksussa on persikkapiirakkaa, kypsiä hedelmiä ja aprikoosihilloa. Keskituoksusta erottuu keltaista omenaa, hieman hunajaa ja kevyt ripaus rosepippuria. Tuoksu panee pään pyörälle ja antaa odottaa paljon. Arvio 9.

Ulkonäkö: Oluen valkea vaahto on erittäin runsas ja kermainen. Itse olut on väriltään tumman kuparinen. Arvio 4.

Maku: Oluen alkumaku on persikkajogurttinen, pullamausteinen ja aprikoosinen. Keskimaussa on vadelmamehua ja punaista omenaa. Loppumaku on viljainen, maltainen, pehmeän mausteinen ja hieman hapan. Arvio 8.

Suutuntuma: Oluen suutuntuma on keskitäyteläinen ja hiilihapot ovat melko runsaat. Arvio 3.

Omat pisteeni Olutoppaan asteikolla:  40/50

Mihin tilanteeseen sopii? Saisonin kaipuuseen sopiva mainio olut toimii melkein tilanteessa kuin tilanteessa. Perinteisen maalaismaisen saison-linjan edustaja ei kaipaa ruokaparittajaltaan turhaa hienostelua. Sitä voi nauttia oman makunsa mukaan niin runsaiden salaattien, voileipien kuin pullapitkonkin kera. Kiitos vielä Snow Whiten panimolle tästä ihastuttavasta saison-tuttavuudesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti