lauantai 9. tammikuuta 2016

Kotipanimo-olutta: Snow White Brewery Krakatau's Passion IPA

Taustaa: Pitkästä aikaa maistelussa on kotipanimo-olutta, tällä kertaa Snow White Brewery-nimiseltä panimolta. Panimon taustalla vaikuttaa Musamiehen oluet-blogisti Markus Lumipuu kaverinsa Mr. Whiten kera. Nyt arviossa oleva Krakatau's Passion IPA-niminen olut oli ensikosketukseni Snow Whiteen, joten oluen korkkaaminen oli jännittävä hetki. Olutmestari Markuksen omina spekseinä todettakoon vielä, että oluen mallaspohja on enimmäksen sahtimallasta, jota on höystetty Pale Amberilla, Cara Palella ja fariinisokerilla. Humaloinnin pohjalla on Magnumia, aromipuolella Citraa, Rakauta ja Mandarina Bavariaa. Oluen hiivana on käytetty belgityylisen mausteisia viboja tuottavaa SafBrewn Specialty Ale T-58:a. 

Ja nyt ei kun maistamaan.

Panimo: Snow White Brewery
Olut: Krakatau's Passion IPA
Tyyli: IPA (Double IPA)
Prosentit: 7,9 %
Katkeruus: 87 IBU

Tuoksu: Lasin reunalta oluen tuoksussa tulee päällimmäisenä esiin toffeisuus ja hedelmäisyys. Päältä tuoksuttaessa mukaan tulee siirappia ja kinuskikakkua. Kylmempänä tuoksusta erottuu myös terävämpiä salmiakkisia sävyjä, joissa alkoholin vaikutus tuntuu. Alkoholin erottuvuudesta valitettavasti tulee miinusta pistemäärään, tässä kohtaa olut vaatisi vielä kehittämistä. Parhaimmillaan olut on hetken lasissa lämmettyään, jolloin sen tuoksu on mukavan jälkiruokamainen. Arvio 6.

Ulkonäkö: Tumman kuparin värisen oluen vaahto luonnonvalkea ja keskirunsas. Arvio 3.

Maku: Makeahkossa alkumaussa on kuivakakkua, vaniljaa ja mausteita - belgihiivan tuomaa henkeä. Keskimaku on trooppisen mango-passioninen, nektariininen ja hiukan vadelmainen. Jälkimaussa häivähtää myös ruohoista ja sitruksista humalaa sekä rapsakkaa katkeruutta. Jännittävä belgityyliseen suuntaan kallistuva, mutta kuitenkin hyvin hedelmäinen ja aika makeakin IPA. Arvio 7 ½.

Suutuntuma: Oluen suutuntuma on melko täyteläinen ja jopa viskoosinen. Miellyttävä suutuntuma. Arvio 4.

Omat pisteeni Olutoppaan asteikolla:  33 ½/50

Mihin tilanteeseen sopii? Krakatau's IPA on mielestäni omimmillaan nautiskeluoluena, jonka piirteet tulevat parhaiten esiin hissuksiin makustelemalla. Olut istuisi myös jälkiruokajuomaksi. Kiitos kiintoisasta ja jännästä IPA-kokemuksesta Snow Whitelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti