lauantai 30. toukokuuta 2015

Maltillisesti mallastellen: Mallaskosken Black Pils

Taustaa: Kuten aiemmassa arviossani mainitsin, sain Mallaskoskelta arvioitavaksi kaksi kipaletta erilaisia tummia oluita panimon uudesta, tyylikkäisiin pulloihin pakatusta Black-sarjasta. Kevään mustien oluiden sarjasta toinen, eli Black Pils edustaa harvinaisempaa tummien pils-tyylisten oluiden tyylilajia. Olut oli hiukan haastavampi arvioitava, sillä samantyylisiä oluita on tullut juotua lähinnä vaaleina versioina. Kuitenkin odottelin mukavan leppoisaa olutkokemusta aiemmin juomani Mallaskosken Black IPAn perusteella. 

Panimo: Mallaskosken Panimo
Olut: Black Pils
Tyyli: Pils
Prosentit: 5,5 %
Katkeruus: 55 IBU

Tuoksu: Oluen tuoksu on paahteinen, tumman viljainen, pehmeän maltainen ja kahvinen.

Ulkonäkö: Mattamustan oluen vaahto on vaalea, runsas ja pienikuplainen.

Maku: Päämaku on paahdetun maltainen, hieman leipäinen ja jauhoinen. Loppumaussa on rapsakkaa mäntyisyyttä ja ruisleivän kuorta. Maku on saman sarjan Black Pilsin tavoin miedohko ja pehmeä.

Suutuntuma: Kevyehkö, liukas, hieman kuiva ja keskiasteisesti hiilihapokas suutuntuma. Erittäin juotava olut.

Omat pisteeni Olutoppaassa:  35/50

Mihin tilanteeseen sopii? Black Pils on tyyliltään selvästi eniten saksalaisen schwarzbierin tyyppinen, mutta myös pilsistä muistuttavaa rapsakkaa humalointia on kokonaisuudessa maltillisesti havaittavissa. Maltaisuuteen kallistuva olut sopisi varmasti hyvin makkara-aterian oheen tai ruislimpun seuralaiseksi. Olut on helposti juotava, miellyttävä ja nautittava, joten siinä on aineksia koko kansan suosikiksi. Saatavuus tietysti hiukka rajoittaa asiaa.

Lopuksi vielä kiitokset Mallaskoskelle, että sain arviointikappaleet näistä mielenkiintoisista uutuuksista! Black-sarjan jatkoa odotellessa...

Lisätietoja:

Mallaskosken Black Pils Olutoppaassa:

Mallaskosken Black Pils Ratebeerissä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti