keskiviikko 6. elokuuta 2014

Sirpakka Syklisti-Saison: Beer Hunter's Mufloni Saison de Randonneur

Taustaa: Pitkäaikainen olutaiheinen toiveeni toteutui vihdoin, kun pääsin tänä kesänä tutustumaan Beer Hunter’sin Mufloni Saison de Randonneuriin, eli vapaasti suomennettuna Pitkänmatkanpyöräilijän Saisoniin. Taannoiselta Rauman pyörähdykseltäni mukaan tarttui maitokauppavahvuinen Mufloni Saison de Randonneur. Kyseisen oluen erinomaista vahvempaa versiota (6,5-prosenttinen Kataja Edition) puolestaan pääsin maistamaan jo hiukan aiemmin Porissa Beer Hunter’sin omassa panimoravintolassa. Tässä tulee arvioni oluen maitokauppaversiosta. Pientä vertailupohjaa arvioon on haettu vahvemmasta Kataja Editionista.

Panimo: Beer Hunter’s
Olut: Mufloni Saison de Randonneur
Tyyli: Saison
Prosentit: 4,5 %

Tuoksu: Tuoksu on kirpeän marjainen, hiukan sitruunainen ja melko hapan. Kokonaisuutta pehmentää hiivasta kumpuava hiivaleipämäisyys ja vehnänpehmyt viljaisuus.

Ulkonäkö: Vaahto on turpean paksu, isokuplainen, luonnonvalkea ja melko pitkään kestävä. Olut on sumea ja väriltään kullanruskea.

Maku: Pihlajanmarjaa, rosepippuria, yrttisen ruohomaista aromia, lempeää viljaisuutta ja pehmeää maitomaisuutta monivivahteisessa, mutta helposti juotavassa makupaketissa. Oluessa on prosentteihin nähden ymmärrettävästi muhkean makuista isoveljeään Mufloni Saison de Randonneur Kataja Editionia jonkin verran kevyempi maku, joka ei kuitenkaan missään nimessä jää pliisuksi.

Suutuntuma: Alun kielellä kupliva hiilihapokkuus ja kipristelevä katkeruus taittuvat keskitäyteläiseen ja melko liukkaaseen yleistuntumaan. Katkeruus jättää suuhun kuivahkon ja rapean tunteen pitkäksi aikaa.

Omat pisteeni Olutoppaassa:  36/50

Mihin tilanteeseen sopii? Mufloni Saison de Randonneur on erittäin laadukas ja maukas maitokauppaolut, jossa on aineksia loppukesän tai syksyn fiilistelyjuomaksi. Ruoaksi tämän oheen voisi suositella riistaruokia, raikkaan punamarjaisia jälkiruokia tai salaatteja. Olut on raikas sekoitus melko voimakasta katkeruutta, sitruksista ja marjaista kirpakkuutta ja belgihiivan omalaatuisia aromeja. Maratonpyöräilijän janojuomana se saattaa raikkaudestaan huolimatta olla melko riskialtis valinta :D

Lisätietoja:
Mufloni Saison de Randonneur Ratebeerissä:

Mufloni Saison de Randonneur Olutoppaassa:
http://olutopas.info/olut/3574/beer-hunter-s-saison-de-randonneur-4-5pros

3 kommenttia:

 1. Löytyyköhän tätä Satakunnan ulkopuolelta mistään tällä hetkellä, tai tarkemmin Helsingistä päin mistään? Nämä helteet saavat pahasti haluamaan maukasta ja kevyempää saisonia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutkiskelin asiaa ja Kurvin William K:n listalla näyttää olevan Mufloni Saison, joka prosenteista päätellen olisi sama tuote. Sieltä siis kannattaa kysellä. Muita paikkoja en tähän hätään löytänyt.

   Poista
 2. Parit isommat marketit kolusin, mutta sillä lopputuloksella, että tätä ei tällä hetkellä kaupoista taida saada. Täytyy käydä Kurvissa sitten!

  VastaaPoista