Helsingin Suuret Oluet, Pienet Panimot-tapahtumaa vietettiin
kutakuinkin samanmoisessa säässä kuin Tampereen vastaavaa pari kuukautta
aiemmin: sanalla sanoen siis äärimmäisen kuumassa ja hiostavassa 30 asteen
kesäsäässä. Itse en ole mitenkään tunnettu kuumuudenkestävyydestäni, joten
päätin rajoittaa SOPPailut tällä kertaa yhteen pitkään ja oluentäyteiseen
torstaipäivään.
Saapuessani SOPPiin torstaina noin kello puoli neljän aikaan
jono porteilla oli vielä erittäin inhimillinen, joten sisään pääsi nopeasti.
Tiskeille oli sen sijaan jo iltapäivällä yllättävän paljon jonoa ja
istumapaikkoja oli tarjolla lähinnä paahteisella puolella. Alueen
ruuhkaisuudesta päätellen hellepäivä oli houkutellut joukkoon paljon myös keltanokkaisempia
olutharrastajia ja perus-olutfestarijengistä poikkeavaa porukkaa.
Helsingin SOPPissa oli perinteiseen tapaan kaikista
SOPPeista laajin oluttarjonta. Panimoista mukana olivat lähes kaikki
suomalaiset pienpanimot omine oluineen. Itse keskityin tyypilliseen tapaani
jäljittämään minulle entuudestaan tuntemattomia tuotteita ja etsimään potentiaalisia
oluthelmiä. Parhaat oluet osuivat lasiini heti iltapäivällä.
Makoisa Maku Brewing IPA |
Sourniemen Sourstout ekaa kertaa lasissani |
Pohjoisen Jättiläinen, kuva Tampereen SOPPista |
Itse maistoin Pohjoisen Jättiläisen edeltäjää Del Norte
Titania jo tammikuussa ja Pohjoisen Jättiläistä toukokuussa. Nyt lasissani oli
hieman toukokuista kypsyneempi versio oluesta. Tämä olut oli Tampereen SOPPissa
maistamani Pohjoisen Jättiläisen version tapaan jonkin verran Del Norte Titania
lakritsisempi. Oluen tuoksu oli kuitenkin kypsymisen myötä muuttunut selvästi
intensiivisemmäksi ja tuoksusta erottui myös hiukan Del Norte Titanista tuttuja
omenaisia ja sitruksisia sävyjä. Oluen erottuvin maku oli kastanjaisuus ja
puumaisuus, mutta myös hienovireisempiä pähkinäisiä ja tummasuklaisia aromeja
oli havaittavissa. Erittäin maukas olut ja ehdottomasti yksi tapahtuman
parhaista.
Torstaipäivän kääntyessä kohti iltaa huomioni kiinnittyi pariin
asiaan. Ensimmäinen näistä oli Hiiden tiskille johtava, pituudeltaan jokseenkin
ennennäkemätön jono, jonka vuoksi päätin jättää Hiiden laatuoluiden nauttimisen
torstaina vain pariin kertaan. Toinen hiukan yllättävä asia oli se, että
päädyin hakemaan paria tapahtuman parasta olutta useampaan kertaan. Yleensä
pyrin tutustumaan mahdollisimman moneen eri olueen, mutta tällä kertaa oli ihan
pakko hakea santsituoppi tapahtuman parhaista oluista. Olivat ne sen verran
mainioita.
Lisätietoja:
Maku
Brewingin IPA Ratebeerissä:
Ruosniemen Panimon Sourniemen Sourstout Ratebeerissä:
Panimo Hiiden ja Kosoolan Panimon Pohjoisen Jättiläinen
Ratebeerissä:
http://www.ratebeer.com/beer/hiisi-pohjoisen-jattilainen/266925/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti